Следва

Многозначителните послания на 2014-та

Men's exhibit: Мъже със стил – Бен Горам, ароматният бохем

От както създава своята парфюмерийна къща за бутикови аромати Byredo през 2009 година, Бен Горам е...

All fashion преди 9 години

Откакто създава своята парфюмерийна къща за бутикови аромати Byredo през 2009 година, за която ти разказахме наскоро, Бен Горам е запленил света на парфюмерията със своите уникални аромати, които твори, чрез непрестанните си пътувания до далечни земи. И точно както неговите парфюми, самият Бен е също толкова интересен и екзотичен, а неговият личен стил съчетава артистичния градски бохем и пътешественика авантюрист, едновременно елегантен и удобен и винаги перфектно стилизиран  за случая. Допълнен от забележителната си осанка и изрисуваните с мастило ръце в израз на неговата персоналност, която влага във всеки аспект от живота и творчеството си, Бен е един истински джентълмен, известен, освен с всичко останало, и с острия си стил и добрата визия.



С непрестанно внимание към детайла, за специални случаи, този артистичен красавец винаги изглежда перфектно, като залага на уникални ръчно изработени костюми с двуредово закопчаване, специално ушити за него от „Bauer & Co”.




Самият той споделя, че всичките му костюми са изработени от тях в Стокхолм. Те създават костюми в продължение на повече от 150 години и са единствената шивашка къща за поръчкови костюми в Скандинавия. „Най-новото попълнение в колекцията ми е тъмен летен костюм с двуредово закопчаване, изработен от залежали платове от 1950 година, които намерих в една шотландска мелница.”, това споделя парфюмерът за последната си придобивка. А с какво комбинира своите костюми на официални събития? Бен споделя, че последното му модно откритие са мъжките копринени чорапи от „New & Lingwood”, за които разказва: „Те са абсолютният шикзавършек за официално събитие. Страхотно се комбинират с лачени, подобни на мъжки, балетни обувки. Усещането на чорапите е странно, когато за пръв път ги сложиш, като че ли носиш дамски дълги чорапи, но всичко добива смисъл когато се пъхнеш в обувките.”





Когато става дума за ежедневен стил, парфюмеристът залага на класиката – удобни джински, риза и тениска. Любимата му риза е бялата, с къси ръкави от “Dries Van Noten”. В топлите месеци я носи без сако, в небрежна комбинация с неговите татуировки и страхотни небрежни дънки Generic Boy от „Acne”, на които е най-верен фен.









Без значение дали на официално събитие или на работа Бен винаги се грижи за своите характерни брада и мустаци, наследство от индийските му корени. Той притежава специални принадлежности от G. Lorenzi в Милано, за които споделя „Това са продукти само за хора сериозни в отглеждането на мустаци. Този красив магазин е разположен на Monte Napoleone и ти предлага най-добрите ръчно изработени принадлежности за бръснене, гребени, и ножове. Дори не знаех, че съществуват гребени за мустаци, докато не отидох там. Сега съм пристрастен към моя и не се разделям с него”.












 

More All fashion