Следва

Обичта на известните: Ким Бейсингър и доста младото гадже

"Улица кашон" - изложба на френския скулптор Кристиан Тома

В навечерието на празниците и в разгара на коледното пазаруване френският скулптор Кристиан Тома ще сподели с българската публика своето виждане за наложените от консуматорското общество приоритети в общуването и начина ни на живот...

Events преди 9 години

В навечерието на празниците и в разгара на коледното пазаруване френският скулптор Кристиан Тома ще сподели с българската публика своето виждане за наложените от консуматорското общество приоритети в общуването и начина ни на живот. Това ще се случи в галерия Червената точка и с участието на фотографа Иван Дончев.

Опакована като кашон, галерията ще приюти скулптури в пазарни колички и техни фотоси под лупа, показващи изкривения формат на съвременния свят, в който водеща е консумацията.

Проектът, по който Кристиан работи повече от година, излага на показ консуматорското в нас, отритнатите ценности и болката от не-общуването днес. За по-експресивното представяне на идеята си авторът е поканил българския фотограф Иван Дончев, който ще покаже скулптурите по начин, различен от класическото експониране на пластики в пространството.

Изложабата „Улица „Кашон“е нетрадиционна, а представянето й в петък, 19-ти декември, ще е интригуващо; откриване 19:00 часа.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?