Следва

Кога за последно се докосна до нещо истинско? Спечели сетивна и естетическа наслада от All nature

Първата безглутенова зърнена закуска вече и в България

През месец декември Нестле Зърнени закуски прави революционно лансиране на пазара в България. За първи...

Health преди 9 години

През месец декември Нестле Зърнени закуски прави революционно лансиране на пазара в България. За първи път ще бъдат лансирани достъпни за всеки безглутеновите зърнени закуски NESTLÉ® CORN & GOLD FLAKES (Gluten Free). Безглутеновите флейксове запазват достъпността на глутеновите рецепти, за да достигнат до повече потребители, и ще се предлагат редом с другите традиционни марки зърнени закуски в категорията, които включват и популярните марки на Нестле: NESQUIK®, FITNESS®, COOKIE CRISP® и LION®.

През последните няколко години търсенето на безглутенови продукти в световен мащаб се увеличава значително. В рамките на периода 2009 – 2013 г. броят на потребителите, които консумират безглутенови продукти се увеличава с 2,7% и достига 3,3% от населението.

Бриджит Маккевит, диетолог, участвала в създаването на рецептата на новите продукти, споделя: „Отдавна знаем, че безглутеновите продукти стават все по-популярни, но и осъзнаваме, че някои от зърнените закуски без глутен не предлагат същия вкус като традиционните продукти, съдържащи глутен. За да предложим на семействата продукт, който не съдържа глутен, но запазва вкуса на оригиналната закуска, ние разработихме NESTLÉ® CORN & GOLD FLAKES Gluten Free. Освен това, рецептите са обогатени с ценни витамини с цел да гарантираме приема на основни хранителни вещества чрез всяка купичка зърнена закуска.“

В България без глутен ще бъдат любимите на мнозина царевични флейксове с мед и фъстъци - NESTLÉ® GOLD FLAKES, класическият флейкс с витамини и минерали - NESTLÉ® CORN FLAKES. Новата безглутенова зърнена закуска е обогатена с витамини от група В и фолиева киселина. Една порция от 30g съдържа мин 20% на витамини от група В и 27% фолиева киселина от Хранителните Референтни Стойности – (ХРС).

За Cereal Partners Worldwide
Зърнените закуски на Нестле се произвеждат от Cereal Partners Worldwide (CPW SA). CPW SA е основана през 1990 г. като съвместно дружество между General Mills Inc и Nestlé SA, което се фокусира върху производството на готови за консумация зърнени закуски в цял свят. Дружеството съчетава силните страни и на двете компании и е със седалище в Лозана, Швейцария, където се намира и най-големият научно-изследователски център на Nestlé. CPW разполага с 16 производствени центъра и осигурява работа на над 4000 души по цял свят. В портфолиото на CPW са включени над 50 марки зърнени закуски – в т.ч. NESTLÉ® FITNESS®, CHEERIOS®, CHOCAPIC® и NESQUIK®. С продажби в над 140 страни по света, компанията отчита висок ръст на продуктите си в обем продажби и водещ пазарен дял.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.