Следва

Петъчна доза секс: Мистериозно горещ. Бен Далхаус

Големите любовни истории: Принц Албер II и Шарлийн Уитсток

Принц Албер среща грациозната блондинка Шарлийн Уитсток през 2000 година, когато тя е само на...

Други преди 9 години

Принц Албер среща грациозната блондинка Шарлийн Уитсток през 2000 година, когато тя е само на 22 години и е в Монако за състезание по плуване, казва Леатита Пиера, говорител на двореца. Уитсток се състезава за Южна Африка на олимпийските игри в Сидни в същата година, където може и да не завоюва медали, но по-късно печели сърцето на 20 години по-възрастния от нея принц на Монако. През 2006 година Шарлийн се мести в Княжеството, и оставя родната си Южна Африка далеч, за да е по-близо до любимия.





Албер се качва на трона през юли 2005 година, точно след смъртта на своя баща, който превръща средиземноморското пристанище в данъчен рай за богатите и блестящ финансов център. През същата година признава, че е баща на момче - Александър, от връзка с бивша стюардеса. Следващата година принцът разкрива истината и за дъщеря, родена в Калифорния - Джазмин Грейс Грималди, която днес е на 22 години. Нито едно от децата обаче няма права над трона, защото са извънбрачно родени.

По време на управлението на баща му, принц Рение, младият принц е известен като дългогодишен ерген - толкова известен, че през 2002 година Парламентът променя конституцията, за да позволи на един от синовете на сестрите му да се качи на трона, ако той никога не се сдобие със законен наследник. Албер е второто от трите деца на Рение и Грейс, и има освен по-малка, и по-голяма сестра, принцеса Каролин, чийто син Андреа е технически втори в списъка за престола след наследника на принца.

Но в един хубав исторически моминт, измежду многобройните приятелки на принца (между които е и Клаудия Шифър), Шарлийн се оказва по-специална и успява да се задържи до него по-дълго от обикновено.



“Изминаха 30 години от трагичната смърт на Грейс, 30 години сме в очакване на първата дама, принцесата, една мечта за красота, блясък... и готово!”, казва Коломб Прингл, изпълнителен редактор на френското списание “Point de Vue” по повод годежа на кралската двойка през 2011 година.



Да, промяната е възможна, защото с постоянство бившата плувкиня успява така да плени сърцето на Албер, че той й предлага и двойката сключва брак (не без пречки, разбира се) на 1 юли 2011 година.

Това е първият брак на коронован принц в семейството, след като Холивудската актриса Грейс Кели се омъжва за баща му, Рение III, предизвиквайки обществена суета през далечната 1956 година. Докато съпругът й е концентриран върху финансите на княжеството, превръщайки го в “слънчево място за сенчести хора”, Грейс, от своя страна, вкарва нужната доза блясък, променяйки схващането за това затънтено рибарско селище на френско-италианската граница, и превръщайки го в звездно място за почивка на своите холивудски приятели.



Историята на Шарлийн обаче е различна. В Монако тя е изправена пред непрестанни критики и враждебност. Бъдещата булка дори се опитва да избяга два дни преди церемонията. Все пак, въпреки трудностите, двойката си казва “да” на бляскаво празненство, достойно за кралско семейство, пред очите на 800 гости, между които световни лидери, колеги кралски особи и звезди от спорта и модата, като сър Роджър Мур, най-богатия човек във Франция - Бернар Арно, модните дизайнери Карл Лагерфелд, Роберто Кавали и Джорджо Армани, и графа и графинята на Уесекс.



Проблемите обаче не свършват след сватбата, защото, разбира се, започва голямото чакане на кралски наследник. Източници разказват, че принцеса Шарлийн става все по-депресирана през последните три години от неуспешните опити да дари принца с дете. За щастие, усилията се увенчават с успех и тази година двойката обявява, че чака наследник. Месеци по-късно дори става ясно, че детето не е едно, а са две. Въпреки че бременността не е лесна, тя е облекчение, което слага карай на мъчителните последни три години.



“Тя не очаква да бъде внезапно топло посрещната от обществото на Монако, но си мисли, че, след раждането, ще бъде по-свободна да бъде себе си”, издава позната на принцесата от европейското висше общество. “Нейна малка тайна беше, че предпочиташе да се върне в Южна Африка или да отиде в Лондон, или в Париж, или където и да е, но не и да остане в Монако.”



За да бъдем честни, Монако сигурно е много странно място за живеене. Обитавана от параноични милиардери, това е нещо като полицейска държава, където е съвсем рутинно да се подслушват телефонни разговори и можеш безцеремонно да бъдеш изгонен без обяснение.

Въпреки че целият град-държава е не по-голям от Central Park, благодарение на реформите и данъчните облекчения, създадени от принц Рение, Монако е най-богатата страна на планетата. Улиците са задръстени от суперавтомобили, десетки милиони се залагат в “Le Grand Casino” всяка вечер, а общата стойност на яхтите на пристанището е достатъчна да покрие националния дълг на множество суверенни държави.

Когато в това странно място с много отегчени жени, на сцената излиза Шарлийн, е някак прекалено хубаво, за да е истина. Отвсякъде започват нападки: “Едно момиче от Южна Африка, с къса коса и кисела физиономия да се омъжи за принц? Невъзможно!” Обществото на Монако негодува срещу нея от първия ден, смятайки, че момиче от средната класа на Южна Африка, просто не е достатъчно добро, за да заеме мястото на легендарната Грейс.

Трябва да признаем, че и самата Шарлийн не си помага много - в интервю за британския “Tatler” тя казва, че не се е сприятелила с никой подходящ, откакто е в Монако. “Въпреки че срещнах някои прекрасни хора, ги приемам по-скоро като познати. Има само двама души тук, които считам за приятели.” Тя също така отказва да учи френски, което се приема зле от обществото (въпреки че първият език на Албер е английски, който говори с майка си, принцеса Грейс, а когато говори на френски той заеква, наследство от властния си баща, с когото принцът е длъжен да говори на френски).


Сестрите на принца

Някои казват, че част от проблема е по-голямата сестра на Албер, Каролин Казираги, която иска да види най-големия си син Андреа на трона на Монако. Тя по никакъв начин не помага на Шарлийн да се почувства като част от семейството. Напоследък обаче принцът се е изправил срещу нея, за да защити съпругата си. За пример можем да дадем тазгодишната гала “Red Cross”, на която Каролин и по-малката сестра на Албер - Стефани,  за първи път през последните години не присъстват.



Вярваме, че след като Шарлийн роди близнаци този месец, нещата ще бъдат далеч по-добри за нея в кралското семейство. Преди броени дни, по-точно на 10 декември, тя даде живот на първородните им деца, близнаци - момче и момиче. Кралските бебета са първият набор от близнаци, родени в управляващата фамилия, откакто е основано Княжество Монако през 13-ти век.

Наследниците на династията Грималди са наречени Габриела Тереза Мари и Жак Оноре Рение, който ще носи титлата принц, и бяха посрещнати на бял свят с 42 топовни изстрела, по 21 за всяко от децата, и празненства по улиците на града. Очаква се кралските наследници да бъдат показани на обществото на 7-ми януари следващата година.

More from View Sofia

More Други