Следва

БТВ водещите разпродават гардероба си в инициативата "Да облечем надеждата"

Най-вкусните ресторанти на София. Днес обядваме в: VEGAN KITSCH

Ако имаше книга на име „Да хапнеш вкусно в София”, то тя със сигурност щеше да надмине „1001 нощ” по приказност и пъстрота. И това е толкова прекрасно...

All About Life преди 9 години

Ако имаше книга на име „Да хапнеш вкусно в София”, то тя със сигурност щеше да надмине „1001 нощ” по приказност и пъстрота. И това е толкова прекрасно.

Любимият ни град е приютил стотици ароматни дестинации, за всяко небце, всяка степен на изисканост и всеки моментен каприз. Естетически облечени в от интересни по-интересни интериорни решения и подчинени на все по-прекрасната столична вибрация като европейски град от най-висок порядък, те радват окото и всички останали сетива, докато ги избираме за обяд, вечеря, леко хапване, коктейл или каквото пожелаем в определен момент от така приятното си софийско обитаване. В картата на вкусното "живеене" в града добрите избори са стотици, като някои, съвсем естествено, са по-добри от други. Кулинарната вселена на София е Вселена в буквалния смисъл, в която обаче има място за всяка красива, вкусна и спретната гостилница, направена с любов.

В новата ни поредица, напоена с безброй благоухания и аромат на червено вино, ще ви заведем в любимите ни местенца за обяд, вечеря, закуска, бързо хапване на крак, мъничко сладичко с шотче еспресо, нещо италианско, нещо японско и какво ли още не, на което можем да се насладим, като ще минем както през новоизлюпените герои на кулинарната сцена на града, така и през легендарните вкусни утопии на територията на София. Условието за стройния ни избор - предлаганото да е добро. Много добро! Такова, каквото вчера получихме в La bottega al vicolo, а днес...



…ще се потопим в една повече от вкусна и много китна веган къщурка, точно на една ръка разстояние от работната ни локация. 

Носи името Vegan Kitsch (Веган Кич), компактно се е настанила на централната столична улица „Петър Парчевич” №48 и предлага 101 изкушаващи и здравословни до последната троха сладки и солени вълшебства. 

Всяка сутрин, през последните близо две години, тя е напоена с ароматите на току-що изпечени банички, а към обяд се намесва и супата на деня, която определено обича изненадите. Следобедно пък най-обичаме да си подслаждаме живота с едно-две сурови безглутенови барчета или пък ръчно приготвени курабийки, всички те измайсторени от Анита Класанова, която съвсем наското получи признание за иновативна компания на годината от президента.

Днес наминаваме към 12, за да хапнем набързо, но без да се налага да правим компромиси, нито с вкуса, нито с качеството на най-важната енергийна хранителна доза за деня.




Мъничък и тихичък е този веган дом, но няма как да пропуснем впечатляващата му витрина, която, на пръв поглед красиво отразява мрежата от дървета отвън, а на втори – набързо ни потопява в артистичната си вселена. Още с влизането ни залива свежа вълна от цветни детайли, оттук – оттам изкачат свободолюбиви пробляскващи крушки, а някои представители на флората ни демонстрират летателните си умения.




Веднага сме привлечени от голямата черна дъска, разказваща ни до последната подробност вкусните тайни на Vegan Kitsch. Отбор банички пък се е сгушил в стъклената витрина в компанията на няколко буркана, пълни със сладкиши.

Какво ли да си хапнем днес? Въпреки че крем супичката от карфиол и моркови звучи много изкушаващо, сякаш не сме в настроение за нещо топло, слънчевите лъчи навън вече се погрижиха за това.

Веган бургер? Това вече погъделичка любопитството ни. Приготвят го пред нас, а колко хубаво е, когато можеш да надникнеш в кухня, приютила толкова много вълшебства. Идва при нас в красива стъклена чинийка, но не успява да се задържи задълго, защото е твърде вкусен, за да можем да му устоим. Хлебчето е леко хрупкаво, а „пълнежът” от нахут, таханов сос, пикантен сос и зеленчуци е истински чудата наслада за небцето.

Апетитът идва с яденето, говори се, и това си е абсолютно неоспоримо. Решаваме да си вземем и една салатка с киноа и лимец, придружени от пресни домати, краставички и маслини.



*веган баничка по индийски с картофи, грах, къри и какво ли още не

Толкова ни е вкусно, че като нищо ще забравим за поръчките на останалите момичета от редакцията, които със сигурност вече нетърпеливо чакат своя обяд.

Взимаме им обещаните артистични банички, една с тофу, сушени домати, песто и маслини и една веган по индийски с картофи, грах, къри и какво ли още не, докато съвсем не сме се потопили, като за последно сякаш, в пищния букет от аромати.



На тръгване не пропускаме да кажем „чао” на илюстрирания животински отбор, който ни споделя шеговитите си виждания за настоящето от стените на Vegan Kitsch, и пълним джобовете с  дузина супер вкусни сладки сурови барчета Roobar, чието родно място е именно тук, и на които напоследък поверяваме добрия си енергиен заряд, а също и доброто си настроение. 


 
 
 


София, ул. Петър Парчевич 48
0878 878 342
Анита Класанова
Facebook

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.