Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 22.12 – 28.12

Всяка неделя по една НЕДЕЛЯ #3

Животът е сладък, научи ни навремето един велик италиански режисьор с развинтено въображение и естетски размах за завиждане...

All About Life преди 9 години

Създадохме си навик, всяка неделя по една НЕДЕЛЯ, и ако през изминалите седмици се наслаждавахме на моментална и неоспорима сладост на по чаша топъл шоколад с пухкава бита сметана в сладкарницата в новооткрития шопинг рай на име Sofia Ring Mall и тази в Студентски град, то...



...неусетно неделята отново почука на украсената ни вече вратичка и, след протяжно-лежерната сутрин, която си подарихме на топличко вкъщи, дойде време да се впуснем в малко градско предпразнично приключение с една много отговорна, но доста приятна мисия – да „изровим” най-красивите коледни подаръци сред цялото богатство, което ни предлага шопинг картата на София. Дългата ни обиколка финишира в зоната около НДК, а отрупаните ни с торби ръчички копнеят да си отпочинат, обвили в прегръдка чаша топъл шоколад. Речено – сторено! Спасително, като с вълшебна пръчица почти, на хоризонта ни се явява сладката изкусителка „НЕДЕЛЯ” и, без да се замислим и за секунда даже, устремено се запътваме към нея.



Още от прага, намиращ се на бул. „Черни връх” №13, ни завихрят в закачлива коледна история с аромат на мандаринки, кафява захар, сушени плодове, ванилия и канела, а разноцветни лампиони се надпреварват за вниманието ни. Мъничкият салон, който поздравява всички с „добре дошли” с пищната си витрина, пълна с тортите-любимки на „Неделя”, вече прелива от задушевни приказки и уикендски усмивки, затова бързичко се насочваме към по-просторния му брат, настанен точно на 15-тина стъпалца по-надолу.

Светличко и уютно е там, френските прозорци създават усещането за безкрай, а oversize канапенцата ни пренасят в меки, много меки измерения.

Настаняваме се в оранжевата прегръдка на няколко възглавнички и се впускаме да разлистваме вече познатите пъстри менюта, в които винаги си намираме по нещо ново и изкушаващо. Все пак, днес сме тук с ясното желание да си подарим по една топла шоколадова напитка, затова въобще не губим време, а направо отправяме жизненоважния въпрос : най-вкусният шоколад?

Несъмнено това е топлият белгийски! 
 

Сервират ни го под формата на кадифен, мноооого тъмнокафяв бонбон на дървена клечица, който сами да потопим в меката млечношоколадова течност, закачливо поръсена с парченца ядки. Неусетно влизаме в ролята на сръчен сладкар и приготвяме ароматната напитка с любопитство и голяма доза нетърпение. Резултатът е наистина взривоопасен или, иначе казано – най-сладкото и енергизиращо вълшебство, което някога сме вкусвали. А в предстоящите празнични дни  абсолютно задължително ще си подарим този дар отново.

 

За да ни е максимално пищна днешната шоколадова фиеста, добавяме и една кафена доза ароматна мока, приготвена с еспресо Lavazza и „завита” с мноооого сметана. Тя е доста по-лекичка от белгийската „бомба”, но пък на помощ й се притичат квартет бонбони – два „гараш” и два „лешник” , за пълна наслада.
 
След като се стоплихме и подсладихме за цели дни напред, искаме не искаме, се запътваме към дома с много настроение, купища подаръци и игривата мисия да ги настаним на най-скришните местенца, където ще се спотаяват чак до Коледа!

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.