Следва

За твоята луксозна Коледа

Новата колекция на Versace

Новите колекции на Versace за Пролет/Лято 2009 вече са факт. Имаме удоволствието да представим именно мъжката нетипична и различна, както и дамската интерпретирана серия.

All fashion преди 15 години

Новите колекции на Versace за Пролет/Лято 2009 вече са факт. Имаме удоволствието да представим именно мъжката нетипична и различна, както и дамската интерпретирана серия.

И така, нека започнем с дамите. Силуетът е интерпретиран в комбинация на тези елементи с една нова, революционна и много секси форма на роклите. Това постига невероятен оптичен ефект, който придава впечатлението за тънка талия. Панталоните са с висока талия и скъсени под коляното, а комбинацията със свободни копринени топове запазва свежият и лек външен вид.

Значението на качеството е ясно заявено в избора на материи и изработката на моделите. Жакарди са използвани за създаване на крокодилски ефект на памука и органзата, а вида на питон е постигнат чрез смесица на два вида платове фини като хартия. Коприната е сякаш ламинирана и наподобява много ефектен вид на анаконда. Циповете не са само функционални, а се използват за декоративни мотиви.
 


Символът на модната къща – Медуза логото – е много важен елемент. За този сезон, за да се отбележи 30-годишнината на Versace, този символ е реинтерпретиран в сътрудничество с илюстратора Жулие Верховен и резултатът е серия от принтове.

Обувките имат дървени токчета или плексигласова платформа с Медуза логото. Свежите комбинации от живи цветове – копринено бяло, лимон, розово, смесени със златно – са застъпени, както в цялостния вид на ансамблите, така и в детайлите и бродериите.





А сега е ред на официалното мъжко облекло, напълно променено.
Класическият модел с остри ревери сега е без яка – за да разкрие впечатляващата вечерна риза с централно разположено двойно жабо, което нежно се поклаща при всеки дъх. В други случаи яката е двойна със зашеметяващо слънчево украшение. Същата философия на моделиране виждаме и в изключително разнообразните модели панталони. В смокинг панталоните също присъства този уникален слънчев мотив, който носи революционен стил на страничния шев, без да променя абсолютно безупречния вид. За всекидневните модели и двата стила – тесни и широки панталони са застъпени в колекцията, но винаги отделени от тялото и следващи нежно неговите форми.

Колекцията своеобразно се сбогува с вратовръзките и дава път на тесните шалчета от цветна коприна. Изобилие от нови детайли освежават и ризите: нашивки вместо копчета, навити ръкави, прави изчистени линии с разчупени подгъви, които могат да се носят свободно или в панталона, под ефектен колан.

С цел да се достигне лекота и свежест на мъжкия гардероб, модната къща експериментира с много широка палитра от нови материи. Използвана е, например, специфична тафта, която наподобява обработена коприна, но всъщност е вид найлон с модифицирана атомна структура.

Забележителен е подборът на цветове в колекцията. Чувствена нотка придава сивото комбинирано в много атрактивни нюанси: каменно, перлено, френско сиво, пясъчно, свят на перо, ванилия или китайско черно. Всичко това контрастира с ярките проблясъци на розово, оранж, мента, шербет, слънчогледово жълто и лила.

Изпълнени с живот са и плетивата, които са решени в големи форми и едри шарки. Моделите сякаш черпят вдъхновение от силата на природата, светлината и сенките, което създава необикновен принт ефект. По този начин се записва нова страница в историята на модна къща Versace.

Обувките също демонстрират този двойнствен - официален, но неангажиращ характер. Например много елегантни сандали с кожени връзки в комбинация с изкусно скроен, официален костюм.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.