Следва

Певец и манекенка - най-красивите българи на 2008

От архива: Обувките на...Таня Илиева

Влизаме в къщата, в която живее една от емблематичните двойки на столичния хайлайф, но не това е важното, а фактът, че Руши и Таня...

Лица преди 13 години

За да ти напомняме, а и на нас самите, какво сме направили за отминалите четири години, ще се опитаме да се върнем назад в историята на ViewSofia с авторски материали, подбрани с единствената цел да ти доставят повторна наслада от четенето!

В традицията на 10-те най-добри материала, които си припомняме след всеки изминал месец защото са готини, свежи и авторски, за тези 4 години ще се опитаме да селектираме точно 40.

В следващите дни, до крайната дата 4 януари, ще изваждаме от архива на собствената си съкровищница по един емблематичен за модата, медията или града материал, който си струва да бъде прочетен отново!

Сред историческите рубрики на ViewSofia e Обувките на..., в която известни дами и господа с афинитет към модата или пряко обвързани с нея показват своите най-ценни находки в гардероба си. И разбира се, споделят за своите големи модни страсти.


Една истинска звезда на модния подиум Таня Илиева никога няма да престане да бъде интересна! Припомни си това великолепно интервю с нея:




(Материалът е публикуван през февруари 2008 година)

Влизаме в къщата, в която живее една от емблематичните двойки на столичния хайлайф, но не това е важното, а фактът, че Руши и Таня са толкова готини заедно и поотделно, че някак неусетно се привързваш и им викаш приятели. Домът им в Драгалевци е бохемски, шикозен, пълен с изумително красиви различни един от друг мебели, купувани кой знае откъде, ярко розов и с гигантско количество пране по парапетите. „Всичкото това аз съм го изпрала, кво ще кажеш?”, казва Таня. „Мале, не е истина!”, казваме ние.

Кафето е по американски, терлиците на Таня – по български, темата за обувките – само фон. Ето всичко, което си наговорихме:

V.S. Много картини, много красота в тая къща. Кой събира изкуство от вас?
Т.И.
Рушката, той си пада. Сега сме решили да понаправим ремонт малко, че това яркото взе да дотежава като си непрекъснато тук. Представи си, кафяв дървен под, дюшеме, и бели стени, и парапета ще го сменим, той е още от времето на старите собственици. И в средата грамадни кристални полилеи.





V.S. Кажи за обувките, наредила си толкова Конвърски, особено белите трещят.
T.И.
Те са ми любимите. Конвърските са най-добрите обувки на света. Много яки. Тези, белите, с дупката на пръста, най-мръсничките са ми най-любимите. Много хора ме питат защо ги нося като са толкова стари и мръсни. Ми те така са много по-хубави. Като са ми чисто нови един чифт, въртя, суча, настъпвам се, докато не придобият онзи задължителен замърсен вид. Специално за белите свалих ето тази емблема на Roberto Cavalli от едни черни джинси, които ми подариха. Сега, като ме попитат защо ги нося с дупка на пръста, им казвам „ Ми виж, те са Cavalli, оригинални, как да не си ги нося.”

V.S. Ние сме супер големи фенове на Converse, имаме страшно много. Ти колко имаш?
Т.И.
Много. Това, което ви показвам, е една малка част. Само не обичам като са ми нови, нали ти казах. Кецовете трябва да са стари и мръсни...

V.S. Ние много ти харесваме и тези червенките, невероятно са твои. От къде ги купи?.
Т.И.
Да, те също са добри, но са доста лъскави. Готини са, но трябва да ги носиш чистички, лаченки... Всъщност са единствените, които са ми от България.

V.S. Ама ти с бели връзки ли ги купи?
Т.И.
Да, така си бяха.





V.S. А умопомрачителните кафяви ботуши, за които ти завидяхме още на партито на Sofia LONDONIZED?
Т.И.
Тe са на Vivienne Westwood. Много ги обичам, май това са ми най-любимите обувки. А на Вивиан много се кефя.

V.S. А обувки от сесия купувала ли си?
Т.И.
Да, случва се и знаеш ли кои са ми най-любими. Ето тези черните с белите неща. Много са old school, и супер странни. Харесах си ги докато снимах за AMICA с Вайо в Милано. Съшо и дрехи пазарувам от снимки. Най-малкото заради супер добрата отстъпка. Всъщност най-често пазарувам дрехи, защото обикновенно снимаме на висок ток, а аз обикновено не нося.

V.S. Защо не носиш обувки на висок ток?
Т.И.
Защото не чувам хората, като ми говорят. Аз съм висока 180 см. и като добавиш 10 см. ток, ставам 190 см. Така съм по-висока от повечето хора около мен и обикновено не чувам. Просто не чувам хората като ми говорят. Странно е, но е истина. Ето заради това не нося високи обувки.

V.S. Ти може и да не носиш високи обувки, ама имаш някакви много яки зелени Yves Saint Laurent с готин ток.
Т.И.
Е, да. Те обаче са със сравнително нисък ток. Аз обикновено си купувам обувки с ток само заради кастингите. Не мога да отида на кастинг с ниска обувка. Но тия зелените си ги харесвам, а и не са много високи. Купих си ги преди пролетта за 300 евро от бутика на Yves Saint Laurent в Париж. Онзи ден ги видях в новия бутик Garde Robe същите. Струваха 800 лв. Направо ми идваше да ги метна по продавачката. Как може нещо от стар сезон да струва повече, отколкото като е било ново? Не може така.

V.S.: Така си е. А и оправданието, че това е България, взе да втръсва. Дето се вика, що ще ме цака той мене, нали.
Т.И.
Не може, разбира се. Толкова хора вече пътуват, имат яснота как са нещата, те си мислят, че сме някакво заблудено стадо, на което можеш всичко да пробуташ.





V.S. Тези от къде са? Сандалите?
Т.И.
От Ню Йорк. Пак съм ги купувала за кастинги. От flee market са. Тези зелените например ги взех за $10. Но нали ви казах, не мога да нося висок ток. И тези кафявите са оттам.
 



V.S.: А от къде най-много купуваш обувки?
Т.И.
От чужбина. В Милано има един много голям магазин, казва се The Outlet. Той се намира на улицата успоредна на Monte Napoleone. Там продават дрехи и аксесоари от снимки, дрехи, които са останали от минали сезони. Оттам редовно купувам обувки. В The Outlet имаше миналата година едно палто на Mark Jacobs, с първоначална цена 5000 евро, а го бяха намалили на около 1800 евро. Много го исках, не ми се даваха толкова, а и не искаха да ми направят отстъпка. Ако знаете колко се тръшках, колко ревах за това палто. Дори беше със скъсан джоб. Всъщност в България, някои магазини пазаруват точно от такива аутлети. Зашиват скъсания джоб на ръка, за да има ръчна работа, и после го продават за луди пари. Та палтото на Jacobs не успях да си го купя веднага, но Иван Бончев-Вайо ми го взе след една седмица. За 800! Бях супер щастлива.

V.S. И все пак, не се удържаме, каква е историята на терлиците с китка, които са на краката ти?
Т.И.
Ох, много е смешно. Преди време, Рушката ме чака на аерогарата, ама стои зад колата и не мърда оттам. „Що седиш там, какво има?”. А Руши вика „Срам ме е, щото съм с терлици.”. Честно, точно с тях беше обут.





 

More from View Sofia

От архива: Еволюция на вечността… вечният въпрос "боксерки или слипове?"

All fashion преди 4 години

Богатият ни Архив предоставя възможността за нерядко връщане към близкото и далечно минало и преразглеждане на тенденции, течения, размисли и разговори, кадри. Днес обаче се спираме на Вечността и в частност еволюцията й. Годината е 2015-та, а фокусът - бельото. Фундаментален, колкото и вечен, въпросът "боксерки или слипове" разпали дискусия и днес, както стана и преди четири години. Историята на мъжките undergarments отпреди 7000 години назад, през идването на дизайнерското бельо на мода през 70-те и 80-те, та чак до днес>>>

More Лица