Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 29.12 – 04.01

Kак да се храним по празниците: 30 добри съвета за отлична форма!

Коледа буквално е на прага, и, както сигурно се досещаш, парти сезонът е времето, когато повечето от нас освен, че се забавляват, също така и прекаляват с вкусното похапване...

Health преди 9 години

Коледа буквално е на прага, и, както сигурно се досещаш, парти сезонът е времето, когато повечето от нас освен, че се забавляват, също така и прекаляват с вкусното похапване. Разбира се, цялото това удоволствие, което е скрито между двата празника, които ни предстоят, се връща като лавина върху нас под формата на няколко килограма бонус след това, в резултат на богатите трапези, активната почивка и голямото количество алкохол, което приемаме.

Сигурно и ти, както повечето хора, си склонен да пропуснеш тренировките по време на празниците, и да се отдадеш на пълна ваканция. Сигурно е и обаче това, че веднага след тях ще се чувстваш доста виновен за случилото с тялото ти. Има все пак начини, които ще ти помогнат хем да се насладиш на празниците, хем да останеш във форма едновременно. Ето 30 много добри съвета, които ще ти помогнат да преживееш Коледа без нежелани подаръци...

1. Коледа е време за забавление и просто няма никакво време за други ангажименти, особено такива свързани с досадни вируси, затова заложи на витамин С, много витамин С през цялото време, за да нямаш излишни неприятности.

2. Купонясвал си до сутринта и днес се чувстваш малко не във форма. Опитай магичен коктейл за борба с махмурлука за закуска или там, когато станеш, който се състои от доматен сок, целина, малко сол и джинджифил.

3. Запаси се със сладки неща, но по специално черен шоколад със съдържание на какао над 70%, така че, когато гладното за шоколад чудовище надделее в теб, да си хапнеш от него. Той е пълен е с антиоксиданти и няма да нанесе голяма вреда на килограмите ти.

4. Ако не можеш да функционираш без сутрешното си кафе и задължително го пиеш с мляко, по празниците гледай да го пиеш със соево такова. То запазва кръвната ти захар балансирана за по-дълго и ти помага да избегнеш глада за захар.

5. Празници са, знаем, и коктейлите сякаш са неизменна част от дневния режим, но все пак пий умерено. Важно е да регулираш количеството му, защото алкохолът и безалкохолните или соковете, с които той върви ръка за ръка, добавят допълнителни калории към тези, които вече си изял.

6. Няма защо да се лъжем, сега е времето, в което можеш да си позволиш да хапнеш нещо забранено. Но избирай мъдро, позволи си нещо, което можеш да хапваш само по това време на годината, и не е достъпно през цялата следваща.

7. Бъди активен не само през нощта, а и през деня. Планирай си забавления на открито, качи се на планина или си направи дълга разходка с приятели.

8. Пий много вода, това може да засити апетита ти, както и да те държи хидратиран през цялото време. Също така водата ще предотврати евентуалния махмурлук, ако си прекалил с алкохола.

9. Увери се, че хапваш нещо засищащо преди всяко коледно парти. Това ще предотврати момента, в който ще се натъпчеш с хапки и ще съгрешиш с някоя бърза храна след това. Опитай с нещо леко, което е с високо съдържание на протеини за ограничаване на глада, като хумус върху овесени питки.

10. Ако си домакин на коледно събитие у дома, опитай се да избегнеш похапването на нещата, които си приготвил преди да дойдат гостите.

11. Яж по-малко, но на често. Разпредели храната си равномерно през целия ден и не яж всичко наведнъж. Вместо две огромни ястия избери 5 малки. Изяж си вечерята по-рано и си направи приятна разходка преди лягане.

12. Пуешките гърди всъщност наистина са една храна с ниско съдържание на мазнини, но се опитай да устоиш на изкушението да изядеш кожата или да ги залееш с млечен сос, който да хапваш с хляб.

13. Супата е чудесна за озаптяване на глада. По време на празниците направи именно нея задължителна междинна закуска вместо вместо кафе или чай със коледни бисквитки.

14. Ако си от тези, които не могат да изкарат и ден без сирене и млечни продукти, заложи на тези от козе или овче мляко, тъй като те обикновено са с по-малко мазнини.

15. За сметка на всички други сладки неща, които се хапват по празниците, се откажи от плодовите кисели млека, защото повечето от тях са пълни със захар. Заложи на натурални продукти, например плодове и ядки по избор. Полезно и вкусно и най важното с по-малко калории.

16. Ако газираните безалкохолни напитки са се превърнали в редовен навик за теб, опитай се да ги замениш с газирана вода смесена със свеж плодов сок - така драстично намаляваш калориите.

17. За закуска заложи на едно яйце, варено или бъркано, което ще те засити за дълго и ще ти даде енергия.

18. Храните богати на калций са страхотни за бързо изгаряне на мазнините. Консерва от сардини е чудесен източник на калций, така че опитай за обяд или за лека закуска.

19. Трудно е да се повярва, но лимоните и лаймът създават алкалност в храносмилателната система и така предотвратяват подуването на корема. Така че задължително ги добави в своето празнично меню.

20. Добавянето на хранителни добавки, като мултивитамини и минерални, е страхотна помощ за твоя организъм по това време на годината.

21. Някога опитвал ли си да изкараш ден или два без пшеница? Ще си изумен колко по-лек и втален ще се почувстваш.

22. Не, от авокадото не се пълнее, този плод е богат на полезни мазнини, които всъщност ти помагат да изгаряш натрупаните. Така че в дните, когато не си на празничен обяд, заложи на половин авокадо, смачкано със парчета пушена сьомга и забъркано със салса.

23. Зърнените блокчета са наистина бърза закуска, но до там стигат техните предимства, защото са препълнени със захар и точно сега не е моментът да поемаш допълнително такава. Щом става дума за бърза междинна закуска, хапвай сурови ядки и сушени плодове.

24. Магнезият е истинско чудо, когато говорим за храни, които засилват метаболизма, а повечето от нас не получават достатъчно от него. Реши този проблем, като винаги имаш под ръка малко бадеми, които да хапваш през целия ден.

25. Попай моряка знае какво говори, наистина! Спанак (пресен или замразен) е широко разпространен и е препълнен с минерали, които също мълниеносно раздвижват твоя метаболизъм. Разнообрази с този зелен приятел между празниците.

26. Солта не е необходимо да бъде врагът, който е. Винаги избирай такава с ниско съдържание на натрий, магнезий и богата на калий.

27. Лютите чушки наистина са вълшебни, когато става дума за изгаряне на мазнини, тялото изгаря повече калории, опитвайки се да намали температурата, така че добави смело от тях в ястието си.

28. Някога опитвал ли си масло от тиквено семе? Страхотно! Може да си направиш и вкъщи като пасираш в робот тиквени семки и получената смес хапваш на филийка черен хляб за зареждаща доза Омега 3.

29. Да, истина е, че 1 килограм мускулна маса и 1 килограм мазнини тежат еднакво, но мускулите са далеч по-плътни, така че ще изглеждаш много по-строен. Въпреки че са празници и някак все има по-приятни неща за вършене, опитай да си намериш време за силова тренировка (вдигане на тежести, например) за 20 минути на ден.

30. Забележи кога се появяват спадовете на енергия през деня (те често са по едно и също време всеки ден), така че се подсигури с лека закуска малко преди това, за да ги избегнеш. Така няма да се натъпчеш по-късно през деня.

 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.