Следва

Това е толкова... 2014

Men’s Exhibit: Кадифен предновогодишен блясък!

Кадифето е луксозно гладък, мек на допир и винаги оборудван с фин блясък плат, който е сигурна предпоставка да бъдеш забелязан...

All fashion преди 9 години

В парти сезона е доста трудно да изберем различен стил, който да се откроява, без да наподобяваме паун. Изборът на кадифе е нож с две остриета. Ако успееш да го използваш правилно се превръщаш в олицетворение на разкоша, но, ако се провалиш, бъди готов за дълготрайно унижение.

Кадифето е луксозно гладък, мек на допир и винаги оборудван с фин блясък плат, който е сигурна предпоставка да бъдеш забелязан.

Десетилетия назад кадифеният костюм е бил есенно-зимна вечерна класика, а през последния сезон станахме свидетели на една декоративна поема, която включва всичко от жакард до дигитални принтове.

След като създава на Гучи емблематичния ‘sexy back’ през 1990 година, сега Том Форд изглежда по-способен от всякога на собственото си кормило. В колекцията му есен-зима 2014, убийствените сака от копринен жакард и кадифе изглеждаха почти като върха на кариерата му, жонглирайки между лека нотка на лудост и съвършена изтънченост. Черният смокинг от жакард, в който като че ли се сливаха флорални с леопардови щампи,  беше очевиден акцент и доказателство за завършения почерк на дизайнера.

Dolce & Gabbana  също оставиха своя кадифен почерк, показвайки цели костюми с феодална образност, която варираше между светци, рицари и катедрални интериори. Определено тези шедьоври възбудиха интерес, но намерихме за по-подходящи за носене тези контрастни кадифени костюми в черно и ‘bottle green’ зелено.

Ако все още пристъпваш колебливо към света на кадифето, ние ти предлагаме да добавиш аксесоар, който може да се окаже силна карта в луксозната игра.

Очевидни опции включват черна кадифена папийонка, копчета за ревер, а ако си достатъчно дързък може да опиташ вратовръзка, фишу, или дори чифт мокасини.


(Tommy Hilfiger, M&S Best Brittish, Dolce & Gabbana)

Вярваме, че съществуват и ужасни примери, но истината е, че няма нищо отблъскващо в кадифето. Напротив, с подходящ стайлинг неустоимо гладката тъкан може да се окаже show-stopper във вечерните опции за носене.

 

More All fashion