Следва

Хрупкав патладжан с моцарела и сушени домати!

Четвъртък с Pastorant и Джун Йошида

Денят – Четвъртък;
Предпочитана храна – вкусна и различна; Любим готвач – Джун Йошида; Мястото, където да изпълним всички тези условия е съвсем централно...

Food преди 15 години

Денят – Четвъртък;
Предпочитана храна – вкусна и различна;
Любим готвач – Джун Йошида;
Мястото, където да изпълним всички тези условия е съвсем централно, в сърцето на големия град, на Цар Асен 16. Най-вероятно вече правиш асоциация с ресторант "Pastorant”. Подбери си приятна компания от истински ценители на хубава храна, вино, уютна обстановка и добро обслужване, и адресът вече е ясен. 

Определи деня, по възможност четвъртък, за да се насладиш на кулинарните вълшебства на Джун Йошида. Всяка седмица в определения ден за вечерята на гостите на “Pastorant” се грижи именно той. И винаги различно, авторско и уникално гурме меню радва сетивата.



Предимството е, че Джун приготвя това, което го вдъхнови, влага целия си заряд, опит и знания в едно вълшебно ястие специално и само за теб. Никога повече няма да се насладиш на същото, защото „Не е интересно да се повтаря!”

V.S. Здрасти, Джун. Как си?
Джун:
Чудесно като изключим, че още не съм се събудил.

V.S. От колко години си в кулинарията?
Джун:
7 години живях и работих в Ню Йорк, обиколил съм света и навсякъде намирам по нещо, което да ми хареса.

V.S. Какъв е твоя стил?
Джун:
Нюамерикан, а не фюжен. Винаги, обаче, има нещо азиатско – няма как, в кръвта ми е.

V.S. Предпочиташ?
Джун:
Японската кухня – вкусовете са много изчистени, а продуктите се обработват. Както и тази на Тайланд и Виетнам, но там ястията са много подправени.

V.S. Начало на твоята кулинарна страст постави?
Джун:
Френската кулинарна академия във Флорида.

V.S. Обичаш?
Джун:
Да ям!

V.S. До кога си в „Pastorant”?
Джун:
Вече от месец и не знам до кога. Аз много пътувам и не знам кога ще замина нанякъде. Тук съм гост без крайна дата.

Има неща, които помниш и усещаш дълго, да не кажем вечно. Има вкусове, които не се забравят и не могат да се повторят. Има храни, които консумираш бавно, много бавно и не искаш никога да свърша. Всичко това го има в поредното кулинарно изкушение, което ти предлага „Pastorant” и Джун Йошида. Какво се случи последния четвъртък?



Малките билки на Джун са хармонично съчетани под познатото име на салата Табуле, но с много различен и непознат вкус с разни допълнения – зрънца от нар, характерен за близкия изток, булгур, мента, слънчоглед, стафиди, зехтин и лимонов сок. Хармонията между всички билки е тайната на уникалния вкус.



„Моето голямо синьо…” е ястието на Джун, което за упоменатата вечер представлява розова сьомга, див ориз с едамаме (соеви бобчета), аспержи, винегрет с мисо (ферментирала соева паста), розмарин и много настроение.



Следва десертът, който задължително се консумира топъл, усещаш как леко пикантният пълнеж обгръща всичките ти вкусови рецептори и ти потъваш в „Любовна шоколадова лава”, наречена от самия Джун не с познатото наименование Десерт, а „Любовта в моя край на деня”. Кейкът с домашно приготвени пияни вишни се превърна и в наша любов.
След тази кратка разходка из менюто остава само да предполагаме какво ще ни предложи Майстор готваът следващия път.

"Pastorant" се намира на ул. Цар Асен 16 обади се на тел. 02/981 44 82 , за да направиш резервация.


More from View Sofia

More Food