Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 05.01 – 11.01

Годишен ХОРОСКОП за 2015 - Козирог, Водолей, Риби

С идването на 2015 г. животът на всеки Козирог ще получи ускорение, ще стане по-динамичен и по-активен. Най-голям успех ще постигнат тези личности, които не се страхуват от промени и могат да поставят обществените интереси над личните...

Astro преди 9 години

Годиишен хороскоп за Овен, Телец, Близнаци 
Годишен хороскоп за Рак, Лъв Дева
Годишен хороскоп за Везни, Скорпион, Стрелец

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Годината изисква разкрепостеност, комуникативност и компромиси!
С идването на 2015 г. животът на всеки Козирог ще получи ускорение, ще стане по-динамичен и по-активен. Най-голям успех ще постигнат тези личности, които не се страхуват от промени и могат да поставят обществените интереси над личните, които могат да действат решително, необръщайки внимание на пречките. 2015 г. ще провокира проявата на качества като заядливост, грубост, егоизъм, дори дребнавост. Именно поради това, годината няма да е лека за Козирозите.

Тази трудна година ще изисква от Козирозите разкрепостеност, комуникативни умения и способност да се отстъпва. А на представителите на този знак често ще им липсват дипломация и готовност да се оттеглят. Всъщност ще трябва да се учиш да отстъпиш преди да настъпиш. Но за всяка стъпка назад, след това ще можеш да направиш две напред.
Хороскопът за 2015 г. прогнозира усложнени отношения, както в работния колектив, така и в романтичните връзки. От самите Козирози често ще се излъчва недоволство и раздразнителност. Някои дори ще се нуждаят от помощта на психолог. Положителни емоции и промени към по-добро може да се очакват едва към края на годината.
В началото на 2015 г. ще бъдеш подложен ту на несигурност, ту на безнадеждност, които трудно ще можеш да изразиш с думи. Това е така, защото не знаеш отговора на главния въпрос, който те измъчва: защо си тук, защо си такъв, какъвто си, за какво е цялото това вълнение, което те заобикаля, какъв е смисълът на твоя живот, какво е неговото предназначение? Някъде дълбоко в себе си ще чувстваш, че съществува всеобхващаща сила, обединяваща всичко живо, свързваща в едно и теб самия и света наоколо, и събитията и дори съществата, които са живели преди нас. Може да имаш усещането, че тази сила е вечна колкото света, че е по силите и` да преобърне мрака в светлина, да намери зрънце истина в лъжата и дори да възроди живот там, където се простира смъртта! Но по някаква странна причина, някак си не можеш да решиш за себе най-простото... да признаеш, че си част от този кръговрат на живота.

Може да се каже, че в живота ти настъпва период за равносметка на изминалите години, необходимо е да си извадиш някои изводи и да си направиш нови планове. А за тази цел се изисква време и уединение, защото само в такава обстановка, ще можеш да намериш правилните отговори на измъчващите те въпроси.
Не е известно за какво ще отделиш повече време през 2015 г. за самоанализ, осъзнаване на своя вътрешен Аз, постигане на душевна хармония или за работа. Но има нещо, от което определено се нуждаеш - да организираш празници, почивни дни и дни, в които да си отдъхнеш от суетата и ежедневните дела, защото е възможно, така да се увлечеш по светските дела, че направо да забравиш за себе си.

Но животът следва своя ход, така че освен душевните терзания през първата половина на 2015 г. ще трябва да се справяш и с финансовите въпроси във връзка с кредити, плащания и заеми. Нестандартният подход ще ти гарантира успешното решаване на тези проблеми. Вероятно ще трябва да потърсиш такива условия, при които да не даваш излишни пари на кредитни институции, а плащанията да не бъдат обременителни за джоба ти. В хороскопа за 2015 г. има признаци, че през първата половина на годината може да се сдобиеш с нещо, за сметка на чужди средства. При разумно отношение към финансите, новата придобивка няма да се отрази негативно на личния ти бюджет.
Когато Юпитер премине в зодиакалния знак Дева (през август), най-накрая ще се умориш от ежедневните дела и ще поискаш да се заредиш с нови положителни впечатления. За целта ще е подходящо пребиваване в чужбина, поклоннически пътувания, екскурзии, включително самостоятелно организирани. На някои представители на този зодиакален знак, през втората половина на 2015 г., им предстои да се заемат с образование. Може да почувстваш остра необходимост от попълване на знанията си с нова информация. Опреснителни курсове, висше образование (без значение кое по ред), аспирантура или докторантура - това е решението за твоите потребности. Новите знания ще ти помогнат в бъдеще да растеш в кариерата, така че не се лишавай от възможността да ги получиш.

Ако си от Козирозите, родени в периода от 3-ти до 11-ти януари, предстои ти да изпиташ върху себе си влиянието на Уран, планетата на реформите, иновациите и промяната. Имайки предвид твоя характер и нежеланието ти да променяш обичайното състояние на нещата, може доста болезнено да преживееш промените, които ще предизвика Уран. Въпреки това, ако не се съпротивляваш на новото, което ще навлиза в живота ти, променяйки се, ще видиш, че всички трансформации в края на краищата са за добро. Бъди по-гъвкав и по-възприемчив към новите тенденции!
Козирозите, родени от 27-ми декември до 01-ви януари ще забележат, че в тях се заражда творческа страст. През 2015 г., талантите, които са дремели в тях от години, най-неочаквано ще се разкрият. Ако принадлежиш към тази група, не се опитвай да спираш в себе си това, което се пробужда и иска да се прояви, да се материализира. Не забравяй, че никога не е късно да започнеш да рисуваш, да се научиш да свириш на барабани или да започнеш да пишеш поезия. Това ще освежи сивото ти ежедневие, ще ти даде възможност да реализираш таланта си, може да ти донесе дори слава.

Ако принадлежиш към групата на Козирозите, родени от 1-ви до 5-ти януари, ще имаш всички шансове успешно да организираш живота си. През 2015 година, смело отстоявай целите си и проправяй път за постигането им. Сега не е подходящо да седиш в ъгъла, да играеш ролята на домакиня, да разчиташ на родителите си или на други роднини. В теб може да се появи желание да се включиш в политиката или да се заемеш със значим обществен проект. Ще демонстрираш лидерски качества, ще имаш силата да "взривиш" всяка застояла ситуация - именно с това трябва да се заемеш сега, както в собствения си живот, така и в социалната сфера. Може да откриеш в себе си необичайни способности - интуиция, предвиждане на опасности, способност да влияеш на хората по хипнотичен начин. И ако те влече езотеричното, време е да се заемеш сериозно с него и да намериш съответните учители. Ако си практичен човек и те вълнуват материалните дела, твоята повишена енергия ще ти помогне да разрешиш всички проблеми с минимални разходи.


ВОДОЛЕЙ 21.01 – 19.02

Това, за което си мечтал, ще можеш да го въплътиш в реалността!
През последните две години Водолеите бяха въвлечени във водовъртежа на угнетяваща отговорност, работохолизъм и фанатична преданост на работата. С новият транзит на Сатурн, много от приоритетите в твоя живот ще се променят, показва хороскопът за 2015 г. Дори 2015-та да ти донесе по-малко приходи, със сигурност ще намериш желаната стабилност и ще съумееш да постигнеш важните за теб цели. Това, за което някога си мечтал, сега ще имаш възможността да го въплътиш в реалността. И не е необходимо да се притесняваш, че не разполагаш с необходимите за целта ресурси - такива ще се намерят, дори в най-неочаквания момент.

Кариерата на Водолеите, за разлика от миналата година, през 2015 г. ще върви доста по-успешно. Ще можеш компетентно да се справиш с препятствията по пътя си и да достигнеш ново, по-сериозно ниво на развитие и няма да ти бъде трудно, защото си свикнал да носиш отговорност за себе си и за каузата, с която се занимаваш.
Така или иначе, през 2015 г. Водолеите ги очакват огромни промени! Към някои от тях самият ти ще се стремиш, а други ще настъпят без твоето знание. През 2015 г. ще има промени, които ужасно ще те плашат и изпълват със съмнения, но няма да липсват и такива, които да ти дават надежда. Без значение как се отнасяш към промените, през 2015 г. много от тях ще се случат независимо от желанията ти. И все пак, дори да не получиш това, за което си мечтал, важното за теб е да вярваш, че всяка промяна е за добро, да вярваш, че развитието е тясно свързано с реформите!

През 2015 г. ще трябва да се отървеш от противоречията, които разкъсват душата ти, вкарват те в различни авантюри, пораждат двойственост и те лишават от спокойствие и хармония. В резултат на което всичко постепенно се разпада и изчезва без да можеш да създадеш нещо стойностно и да реализираш своите таланти и способности. За да предотвратиш такова развитие на събитията, през 2015 г. трябва да извършиш големи вътрешни трансформации. За да оцелееш в тази ситуация е необходим устойчив мироглед и ясна ценностна система, която да удържи душата ти от унищожение.

Можем да кажем, че през 2015 година Водолеите ще са в стихията си: очаква те здрава комуникация и интелектуални открития. Обаче, в стремежа си към хармония, ще бъдеш принуден да преминеш през някои изпитания.
Някои хора ще изчезнат от живота ти, но с течение на времето ще осъзнаеш, че това е било за добро. За почистването на ненужните контакти ще допринесе един от управителите на този знак, Сатурн, преминаващ през сектора в хороскопа, свързан с приятелите. Много от представителите на Водолея ще придобият по-сериозно отношение към живота като цяло, ще се научат по-малко да "витаят в облаците". Някои може да заемат важен пост в някоя обществена организация или общност на интереси, което ще ги направи по-отговорни.

Невероятно активна и чувствен година, предстои да изживеят, родените под знака на Водолея в личен план. През изминалата година, сърцата на някои Водолеите биеха много по-бързо, благодарение на някои специални хора, които те срещнаха. Мнозина вече са започнали нови красиви отношения, изпълнени с любов и нежност. Ако имаш партньор, който избягва узаконяването на вашата връзка, има вероятност през 2015 година, ситуацията да го подтикне към премахване на несигурността във вашите отношения. Ако в твоя случай нищо не се раздвижва, дори при такива благоприятни условия, опитай да се "справиш" с това положение преди август 2015 г.

За самотните Водолеи, в хороскопа за 2015 г. има показатели, че в началото на годината може да се случи някакво значимо романтично събитие. Възможно е, още преди средата на лятото, да срещнеш своята голяма любов, с която да искаш да се обвържеш с брак. Може би най-накрая да чуеш думите "Обичам те". Известно е, че влюбените, Водолеи губят разума си и в такова състояние са способни на всякакви безумства. Хороскопът за 2015 г. само потвърждава тези твърдения и говори, че любовната вълна ще засегне почти всеки. Ситуацията е такава, че ще допринася за създаването на нови връзки и срещи с нови хора, тъй като Юпитер е в опозиция с твоя зодиакален знак (до 11-ти август, 2015 г.) и ще ти дава много шансове и възможности. В същото време може да се опита да те заблуди. Възможно е да срещнеш хора, които силно да те развълнуват, но вярвайки в късмета си има голяма опасност, твоята любов да наподоби идеално кръгъл сапунен мехур, преливащ за кратко в себе си всички багри и светлини на света.

Свободолюбивите Водолеи, които и до настъпването на този период са си позволявали много свобода, ще станат още по-разкрепостени и за да запазят връзката си с тях, съпруга или съпругата трябва да потърсят допирни точки - общи занимания и хобита.

През летния период социалната активност може значително да намалее, а в любовните отношения преходът да се окаже много рязък. Липсата на външни социални контакти в този момент ще се отрази върху други области от живота.
През втората половина на 2015 г. за Водолеите ще бъдат актуални въпроси, свързани със заеми, кредити, получаване на финансова помощ. Ще се грижиш повече за доходите на съпругата или съпруга, клиентите и бизнес партньорите, отколкото за своите собствени. Като цяло, Водолеите могат да разчитат на факта, че по време на този период, финансовите им приходи може да се увеличат, но благодарение на други хора, а не със собствени усилия. По това време ще обръщаш специално внимание на моменти, свързани с печалби, тиражи, получаване на награди. Преди да поемеш рисковани действия, не забравяй да претеглиш всички "за" и "против". Едно важно предупреждение: до есента не си струва да рискуваш пари, да взимаш заеми, кредити и други чужди средства. Необмислените големи разходи, не са за теб. По някакъв начин може да бъдеш въвлечен във финансови проблеми, свои или чужди.

Положението ще се промени в края на годината, от средата на септември и тогава ще можеш да ползваш заеми, да инвестираш пари в проекти. В същото време се откажи от спестяване: по-добре е да вложиш спестяванията си в бизнес или недвижимо имущество. В хороскопа за 2015 г., има признаци, че ти е гарантиран успех в случай на осъзнат риск, както при пряко инвестиране в бизнес проекти, така и при непряко чрез акции. През 2015 г. дори може да получиш предложение за закупуване на акции или ценни книжа на по-ниска цена.

Ако принадлежиш към представителите на знака Водолей, родени от 2-ри до 8-ми февруари ще усетиш по-силно въздействието на планетата Уран. Това ще ти позволи през 2015 г. да реализираш и най-дръзките си идеи и инициативи! Още в самото начало на годината ще почувстваш ентусиазъм, прилив на енергия - и, разбира се, хубаво е да се възползваш, за да направиш важни стъпки, свързани с кариерното си развитие. До юни не се очакват никакви кризи и твоето развитие е изцяло в ръцете ти. От юни до средата на септември, най-вероятно ще трябва да се заемеш с анализ на натрупалите се от преди дела и да се върнеш към проектите, които не са завършени през миналата година. Става въпрос както за работни проекти, така и за всичко, свързано с професионалното израстване и квалификацията.

За родените през третото десетдневие, от 10-ти до 19-ти февруари, изминалата 2014 г. беше доста напрегната и трудна, поради квадратурата на Сатурн, която ще се усети и през летните месеци. Мнозина ще се чувстват уморени и изтощени, дори без да имат реално заболяване. Депресията и тъгата постепенно ще отслабват, оптимизмът отново ще се завърне в живота им и ще ги зареди с енергия и сила. След това от септември ще започне период на финансов растеж и възстановяване на професионалните позиции. Независимо от факта, че в живота им ще има много разходи, сега ще могат да се надяват и на значителни нови приходи. При Водолеите, притежаващи собствен бизнес и тези на свободна практика ще се увеличи броя на клиентите и партньорите. Те ще почувстват уважение от страна на колегите и удовлетвореност от работа си. През Новата година ще могат най-накрая да печелят повече и да харчат пари за неща, които в миналото не са могли да си позволят.

РИБИ 20.02 – 20.03

2015 г. ще те принуди да се събудиш!
2015 г. ще принуди много Риби да се събудят! Жестоко и грубо, но за тяхно добро! И ако досега си спал и мечтал, би било хубаво да се събудиш на различно, по-добро място или да се събудиш друг човек, щастлив и успешен. Точно към това ще те подтиква 2015-та година! Но, хороскопът не показва големи промени в твоя живот, а възможности за такива и веднага те предупреждава, че годината няма да бъде за теб много спокойна. Именно в такава мътна вода, в бури и вълнения, през 2015-та година ще можеш да промениш живота си в положителна посока.
2015-та година ще бъде за Рибите своеобразен преход, изискващ голяма всеотдайност и саможертва. Ще се наложи Рибите да бъдат необичайно дисциплинирани, сдържани, изпълнени с желание да постигат резултати, готови на всичко, за да осъществят целите си. 2015 г. ще има важно значение в живота на Рибите.

През първата половина на 2015 г., Юпитер в Лъв ще подкани Рибите сериозно да се заемат с работа. Мнозина ще получат отлични професионални възможности и ще могат успешно да ги реализират, но само ако се отнасят мъдро към ангажиментите си. Тези, които са в професионално търсене ще получат добри възможности за нова работа или да се придвижат нагоре в кариерата. Въпреки това, не очаквай, че изведнъж ще намериш мечтаната работа – ще трябва да положиш доста усилия и добре да се потрудиш.

Хороскопът за 2015 год не е много позитивен относно работа и финанси. От самото начало на годината може да откриеш, че в кариерата, която до сега е вървяла сравнително леко, възникват значителни препятствия. Това, което преди е ставало бързо, сега буквално не помръдва. Дошло е време да се запасиш с търпение и е малко вероятно да постигнеш бързи резултати. Ще ти се иска да промениш нещо на своето работно място и да получиш по-големи правомощия, повече работа, повече свобода. Можем да кажем, че в теб ще се пробуди един работохолик и кариерист, който дълго се е спотайвал и сега трябва да работи. Така че не трябва да се отказваш от изпълнението на желаното. Колкото повече време и усилия, посветиш на работа през 2015 г., толкова повече възможности ще ти се отворят за сбъдване на желанията. И нещо много важно: подходи по-сериозно към своето професионално израстване, осъзнавайки себе си като професионалист. Може най-неочаквано да се появи нова важна и отговорна работа, от която не трябва да се отказваш. Само ако преминеш този тест, ще бъдеш в състояние да се издигнеш нагоре. Известно облекчение ще има през лятото, когато работата ще бъде по-малко и това е добро време за отпуска. А през есента отговорността, ще нарасне още повече и трябва да бъдеш подготвен психически за това.
Квадратурата на Сатурн ще създаде напрежение в живота на Рибите, а опозицията на Юпитер след 11-ти август ще продължи зададения вектор. Рибите, които старателно са работили през изминалите години, ще получат добри професионални възможности. Останалите по-добре да се задоволят с това, което имат и търпеливо да изчакат по-добри времена. Въпреки това, винаги ще имаш пари в джоба си, но това не означава, че можеш безсмислено да ги харчиш за ненужни неща.

Финансовите въпроси през тази година, ще вървят своеобразно. Не се препоръчва да спестяваш и умножаваш благосъстоянието си, да удържаш потока, преминаващ през пръстите ти. Работата е там, че сега преминаваш през тест за липса на привързаност към материята. Ако си спокоен и уверен в това, че всички финансови дела ще вървят безпрепятствено, че ще получаваш пари, толкова, колкото са ти необходими, Вселената ще се погрижи за теб и ще можеш да решиш текущите проблеми. През есента ще ти бъде много по-лесно - проверката ще приключи и ще започнеш да възстановяваш материалния си потенциал.

През втората половина на 2015 г. вниманието на Рибите ще бъде насочено към сферата, свързана с партньорските отношения и основна задача ще бъде укрепването и развиването на отношенията. Независимо от факта, че природата сякаш безвъзвратно губи топлината на лятото, през есента на 2015 г. в личните отношения за представителите на този зодиакален знак ще настъпи пролет, когато всичко цъфти, излъчва вълнуващ аромат, а във въздуха се усеща романтика и любов. Необвързаните Риби ще имат прекрасната възможност да срещнат сродна душа и да устроят личния си живот. През този период може да се появи не една, а две, три или четири подходящи възможности. Дори да се възползваш от тази ситуация и да се опиташ да тъчеш на два стана, много скоро ще стане неизбежно да направиш своя избор. Колкото и да ти се иска да избереш красивата опаковка, не забравяй да прецениш своя избраник/избраница от гледна точка на душевните и моралните му качества. Важно е да не забравяш, че 2015 година обещава много възможности за избор. Когато си самотен - това не означава, че си слаб. Това означава, че си достатъчно силен, за да чакаш това, което заслужаваш. И разбира се, това се отнася и за мъжете и за жените!

Рибите, които вече живеят на семейни начала или имат граждански брак, ще очакват по-вече внимание от страна на любимия човек. Посвети есента на своя партньор, може най-накрая да започнете съвместен живот, официално да регистрирате отношенията си или по някакъв друг начин да заявите своята преданост един към друг. Тези, които са самотни, след месец септември ги очаква съдбовна среща, но най-вероятно това ще се случи през втората половина на октомври. През ноември и декември, срещите с непознати може да доведат до проблеми, така че бъди внимателен. В края на декември, ситуацията става по-неутрална, а запознанствата може да се случват по време на пътуване. В края на 2015 година може да получиш желаното предложение и не трябва да се поддаваш на съмнения - дай съгласието си ако наистина го желаеш.

Родените между 20-ти и 24-ти февруари ще бъдат най-чувствителни към влиянието на Сатурн. През 2015 г. може да забележат, че много проблеми не намират своето решение, че трудно се разбират с другите, че са налице пречки при осъществяване на замисленото. Събитията не трябва да се прибързват, нито да се забавя техния ход. Най-добрият вариант би бил да се оставят нещата да следват своя собствен ход, така до края на 2015 г. може да получиш желаното с минимални загуби и разходи.

Ако принадлежиш към Рибите, родени в периода от 25 февруари до 1 март, в по-голяма степен ще се влияеш от планетата Нептун, намираща се в този зодиакален знак. През 2015 година твоите опитности ще бъдат свързани с неизвестното, загадъчното, нематериалния свят. Това е период, през който трябва да се обърнеш към мистичните знания, да се поинтересуваш от философията на живота и смъртта, да осъзнаеш, непостоянството и преходността на физическото съществуване. Сега не може да бъдеш "чист материалист", не е време за трупане на светски блага и отдаване на удоволствия. Може да отключиш необичайни способности, лечителски наклонности, да развиеш интуицията си. До есента е важно да се посветиш на това, полезни ще бъдат също заниманията с психология и знанията за справяне в кризисни ситуации. Ако си достатъчно активен в духовен план, тогава и материалните дела ще се решават леко и навреме.

Ако си от родените в периода 5-8 март, за теб през 2015 г. може да настъпят драстични промени в живота, които да го разделят на "преди“ и “след". Всичко, което е отживяло, всичко, което ти пречи да вървиш напред и да постигаш целите си, ще отиде на втори план, ще бъде забравено, а на негово място ще се появи нещо ново, което ще те вдъхновява и изпълва живота ти с ярки цветове. Въпреки, че 2015 г. може да е изпълнена с противоречия, те ще преминават без дълги депресивни състояния или дълбоки конфликти. Както съветват в умните книги, че когато някой иска да си тръгне - не трябва да го задържаме, защото съдбата премахва ненужните, понеже са изиграли своята роля в живота ни.

Родените в периода 5-12-ти март, през 2015 г. ще могат успешно да организират личния си живот. Необвързаните неочаквано за другите ще намерят половинката си, а тези, които се намират в дългосрочна връзка може да преразгледат отношението си, което означава, че или ще укрепят брака си или ще се отправят да търсят по-добър живот на друго място.

More from View Sofia

More Astro