Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Men's Еxhibit: 5 ярки тенденции, които да откраднеш за пролетта

От свежи и оранжеви връхни дрехи до костюми носени с кецове, 2014 беше година за много нови полета за...

All fashion преди 9 години

От свежи и оранжеви връхни дрехи до кадифе и костюми носени смело с кецове, 2014-та определено беше година на експериментите що се отнася до това какво и как да обличат мъжете.

И сега, когато отваряме вратите към новата година, сме готови да се хвърлим още веднъж с главата напред в модата, и сред цяло море от тенденции да подберем точно пет, но ключови, които искаме да виждаме облечени върху НЕГО през идващите месеци.

Сериозни райета

Един от основните елементи и в ежедневните, и в официалните визии са райетата. Те заемат централно място в колекциите на Gucci, Jonathan Saunders, Casely-Hayford и Emporio Armani и не бива да пропускат мястото си в ничии уважаващ себе си мъжки гардероб.

Тази пролет няма да сбъркаш, ако смело експериментираш с различните ивици. Ако вече притежаваш класическата раирана блуза, защо не я комбинираш с раирани панталони (шорти или дълъг панталон) или пуловер. Също така пробвай с по-дебели линии или такива в смели цветове, за по-модерен привкус.

Все пак, преди да се втурнеш към райетата, имай си едно на ум - различните ивици ще имат различен ефект върху фигурата. Хоризонталните, визуално ще те направят да изглеждаш по-широк и скъсяват силуета по дължина, а вертикалните обратното, дават илюзия за дължина.









Удвои денима

От Tom Ford до Gucci, всички дизайнери празнуват този универсален и любим текстил.

Независимо дали си привърженик на небрежната визия или точно обратното, хубавият деним винаги е солидна основа за множество разнообразни визии. Просто комбинирай любимия си чифт дънки с готина тениска и любимите си кецове ала Джеймс Дийн за кафе с приятели, или сложи яке от деним с Оксфорд риза, пуловер, панталони и мокасини за стилен, но удобен аутфит.

Ако това ти звучи прекалено безопасно за твоя вкус, опитай да удвоиш или утроиш денима. За вдъхновение, разгледай пролетната колекция на Tom Ford и обърни внимание как комбинира дънкова риза и дънки с прост тъмносин блейзър и черни кожени ботуши.









Нека е червено

Дръзко, живо и на границата да накара кръвта ти да кипи, червеното окончателно е цветът на пролет 2015.

Вдъхновената от матадорите колекция на Dolce & Gabbana бе съживена от спортно-вдъхновени модели, всичките окъпани в нюанси на червено, от кърваво до по-приглушено, напомнящо тухла.

Червеното е капризен цвят и лесно може да стане прекалено много, затова когато става дума за ежедневно облекло е най-добре да заложиш само на един детайл в нюанса, като акцент, за да уловиш всички погледи. Например, опитай с тениска или чифт алени шорти, комбинирани с топъл шоколадов колан.

Когато става въпрос за вечер и искаш да бъдеш център на вниманието, смело се потопи изцяло в тази тенденция - наситен червен костюм с бяла риза и черни мокасини от естествена кожа е изключителният избор за вечерно облекло.













На цветя

Бавно, но сигурно, през последните години флоралните мотиви все повече си проправят път в мъжката мода и отново са неразделна част от гардероба на съвременния джентълмен за 2015.

Стимулирани от успеха на модни къщи като Givenchy и лесно достъпни лейбъли като Hype, все повече и повече марки предлагат собствен уникален поглед върху този модел. Казано просто, дали предпочиташ да се открояваш или сливаш, намирането на флорален мотив, който да отговаря на твоя личен стил сега е по-лесно от всякога.

Нуждаеш се още убеждаване? Хвърли поглед на колекциите от A. Sauvage и Topman Design. Получаваш флорални мотиви, вдъхновени от африкански пейзажи, прилагани върху спортни класики, включително бомбър якета, тениски, шорти и баскетболни кецове.

Цветният дух на 70-те определено витае във въздуха, но за да не сбъркаш направи флоралния мотив акцент в облеклото ти, като го комбинираш с по-неутрални дрехи.











Зелено и синьо

Може някога да е казвано, че синьо и зелено никога не трябва да се носят заедно, но през 2015 година определено можеш да забравиш това, дори е задължително. Baartmans & Siegel, Pringle of Scotland, Gieves & Hawkes и Hackett всички комбинират тези цветове в своите колекции.

Gieves & Hawkes съчетават парка в морско зелено с пуловер и панталони (и двете в тъмно синьо). В Hackett, например тези два мъжки нюанса послужиха за основа на още по-експериментална игра с цветовете - тъмносиньо сако с двуредово закопчаване си партнира със зелени панталони, бледорозова риза, вратовръзка в оранжево и бели мокасини с пискюл.

Ключът към носенето на тези два цвята заедно е да ограничиш броят на другите цветове, които добавяш към сместа. Тъмните неутрални цветове като кафяво и черно не работят добре със смелите сини и зелени комбинации, така че опитай със сиво и бяло, за да свържеш всичко заедно.











 

More from View Sofia

More All fashion