Следва

Обявиха Елизабет Хърли за най-красивата британска кралица

Международна изложба на съвременна студентска графика

Международната студентска изложба има за цел да покаже най-новите направления в съвременната...

Events преди 9 години

15 януари – 5 февруари 2015

Международната студентска изложба има за цел да покаже най-новите направления в съвременната студентска графика, представени от 14 Университета и Академии по изкуства от 4 континента. Изложбата се провежда в галериите на всяка институция от септември 2014 до март 2015 г. Графичните творби стават част от постоянните колекции на висшите училища.

Всяка академия е представена от двама или трима сред най-добрите й студенти, изучаващи графични техники от бакалавърска или магистърска степен. Те са избрани от всяка институция чрез селекция, извършена от съответната катедра. Творбите са оригинални печатни графики върху хартия, формат 50/70 см, създадени през 2014 г. в тираж 15 броя.

Международната изложба е част от портфолиото на Columbus College of Art and design, с което колежът участва в SGC International Printmaking Conference „Sphere“ 2015 – най-значимата конференция по проблемите на графичното изкуство в САЩ. Конференцията ще се проведе от 18 до 21 март 2015 в University of Tennessee, Knoxville.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.