Следва

Археология на книгата и реставрация на нетрадиционни обекти от хартия

Анастейша идва за първи път в България

Преминалата през безброй перипетии поп звезда Анастейша ще пее за пръв път пред българска публика на 16 април...

Music преди 9 години

Преминалата през безброй перипетии поп звезда Анастейша ще пее за пръв път пред българска публика на 16 април.
Концертът ще бъде в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от Loud Concerts.

Визитата на Анастейша у нас е част от световното й турне Resurrection Tour 2015, което стартира с европейски дати през януари. Билетите за концерта на Анастейша в София са в продажба в мрежата на Еventim и струват от 55 до 115 лева.



Турнето на “малката дама с голям глас” е в подкрепа на последния й шести студиен албум Resurrection (2014) – първата продукция с авторски песни след Heavy Rotation от 2008 година. Новият диск на 157-сантиметровата поп дива влезе в Топ 10 на много от европейските чартове, включително на Германия, Италия и Великобритания.

Анастейша стана известна с изразителния си дрезгаво звучащ глас, по-често свързван с тъмнокожите R&B вокалисти. Именно заради него родената в Чикаго певица стана една от най-известните и любими съвременни поп изпълнителки с над 30 милиона продадени албума по целия свят. Анастейша се качи на голямата сцена през 2000 г. с дебютния, Not That Kind, който я изстреля в звездна орбита с хита I’m Outta Love. Малко по-късно обаче започнаха здравословните проблеми на певицата. Първо тя беше диагностицирана с болестта на Крон, а през 2003-а и с рак на гърдите. Едва през 2013 г. Анастейша обяви, че е победила страшната болест, но за целта е трябвало да се подложи на двойна мастектомия.

„Създаването на песни помага да изтласкаш настрана мрачните моменти”, признава поп Анастейша. В новия си албум Resurrection тя напълно се фокусира върху това да създаде музика като онази, която я изстреля в звездната орбита преди 14 години.

More from View Sofia

More Music