Следва

Най-популярните личности във Facebook за 2014 г.

Стилът на Катрин Баба - полъх от 20-те

Родена в Австралия и установена в Париж, с моден разум и авангарден гардероб, тя e...

All fashion преди 9 години

Родена в Австралия и установена в Париж, с моден разум и авангарден гардероб, тя е uber-стилистът Катрин Баба. Въпреки че личната й страница в myspace показва, че е на 75 години, ние сме сигурни, че 1940-та е просто годината, в която тя е искала да бъде родена. Тя е описана като една от най-модерните жени в Париж, прословута с нейния микс от 20-те, 30-те години на миналия век, както и с холивудки блясък.

Обикновено може да се види залята с винтидж кожа, ослепителни бижута, стилето токчета, шалвари и тюрбани, и нищо от това не изглежда скалъпено.

Дори в преувеличения маникюр, дългите цигари, тънките ала Грета Гарбо арковидни вежди има безупречен стил. Поглеждате снимка на нея как кара колело по улиците на Париж, облечена в дълго кимоно и невъзможно високи токчета, и си мислите ‘Коя е тази прекрасна жена?’





Работила е за марки като Givenchy, Ungaro, Balmain и Chanel, както и списания като Dazed & Confused, Vanity Fair и Vogue.





Катрин развива своя интерес към модата още в ранните си години, когато майка й е моделиер в Сидни, а брат й прави десени за марка бански костюми. Обградена от купища плат, тя започва да реже и прави дрехи за куклите си. Сега е убедена в това, че всяко малко момиче има своята фантазия, а тя самата така и не се е отказала от нея.

На въпроса „има ли някоя дреха или вещ, която си си купила и има по-голяма стойност за теб?”, мис Баба отговаря така: „О, Боже, те са толкова много! Ще ме побъркате! Предполагам няколко неща на Ives Saint Laurent, които си купих на търга след смъртта му. Всички бяха там - дизайнери, стилисти, всички големи винтидж хора от Париж, които вдигат цените на много високо ниво. Бях сигурна, че всичко ще надхвърли моя lifestyle бюджет, но просто исках да наблюдавам и дишам въздуха на Yves Saint Laurent, и да се насладя на всичката драма и красота. Но там имаше направо произведения на изкуството: Цяла колекция руски поли, ризи, тафта, ламе, кадифе – всичко, за което живеем, може би около десетина неща. Когато чух „последно наддаване” , показалецът ми се изстреля към небето и готово! Беше преживяване извън тялото ми и буквално подарък от Вселената! Това, което платих беше стотици пъти по-малко от ценноста му.”



Ако се питате каква по-точно е работата на стилиста, в най- съществената си част е колаборацията с концепцията на дизайнера. За много такива Катрин е муза. Тя им носи вдъхновения, съветва ги за форми и дизайн, платове и принтове. Има модни къщи, които произвеждат огромни количетва облекла, но без да имат фин почерк или акцент, а единствено стилистът може да го създаде. Според нея само дизайнери като Макуийн, Галиано и Готие носят това особено нещо в работата си. Катрин се опитва да създаде един свят, една фантазия, където изразяването е удоволствие.

















 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.