Следва

Какво ново: Carven L’Eau de Toilette - Подчертан дух на свежест и свобода

Как го прави тя: Лиза Елдридж, новият креативен директор на Lancôme, и нейните тайни за красота

Гримьор на звездите, кралица във видео уроците за разкрасяване, а сега и новият креативен директор на Lancome...

Celebrity beauty преди 9 години

Гримьор на звездите, кралица във видео уроците за разкрасяване, а сега и новият креативен директор на Lancome. Да, говорим за страхотно талантливата Лиза Елдридж, която е един от най-изтъкнатите експерти на женската красота по света. Тя прекарва повече от две десетилетия, работейки за модните библии и гримирайки звезди за безброй корици. От Синди Крауфорд до Кейт Уинслет, всички звезди са се доверявали на нея, когато става дума за безупречна визия, така че не е чудно, защо тя е истински пазител на тайните на непреходната красота. Днес се потапяме дълбоко в тази съкровищница, за да извадим от нея 9 безценни съвета за красота. 

Опушените очи

За да постигнеш бързия, но ефективен метод на Лиза за опушени очи, ще са ти нужни крем сенки за очи, молив и спирала. “В началото може да ти се стори доста омазано”, казва тя. “Но не се притеснявай, това е идеята на опушените очи, важното е как ще смесиш и разнесеш всичко след това. Сложи сенки на целите клепачи, молив на горния и няколко точки на долния клепач, след това смеси всичко добре с четка. И накрая, извий миглите, нанеси спирала и готово!”

Нежна ексфолиация

Прекаленото търкане на кожата не ти прави никакви услуги “Ако имаш мазна кожа, това увеличава омазняването, ако имаш суха това увеличава чувствителността, а ако кожата ти е чувствителна, води до спукани капиляри.” Лиза препоръчва Dermalogica Gentle Cream Exfoliant, който съдържа млечна киселина, която разтваря мъртвите клетки, без да е необходимо да търкаш.

Ефективно почистване

Правилното почистване на кожата е супер важно, но отново се увери, че то е нежно. “Просто искаме да почистим внимателно кожата си и да премахнем грима, не да нарушим нейния баланс”, казва Лиза. “Не е нужно да я чистиш до момента, в който кожата става стегната и блестяща.” Лиза препоръчва да почистваш лицето си два пъти, веднъж за отстраняване на грима и отново, за да почистиш кожата наистина.

Една добра основа

Колкото по-добра е кожата ти, толкова по-добре ще изглежда гримът. “Ако нямаш добра база, няма как да сложиш грим върху лоша, суха, лющеща се или кожа с петна, без преди това да си се погрижила правилно за нея.” Не забравяй, че всяка кожа е различна, затова е наистина важно да разбереш каква е твоята кожа и какви продукти да използваш за нея.

5 минути стигат

“Ако бързаш и имаш само 5 минути да се гримираш, отдели по-голямата част от времето на мястото, което ти е “проблемно”. Лоша кожа? Отдели четири минути и половина на нея и последните 30 секунди да сложиш спирала и гланц. Ако кожата ти е фантастична, но имаш малки очи, дай си тези четири минути и половина за да извиеш хубаво миглите, да си сложиш очна линния и да сложиш нещо светло около очите което наистина да ги отвори” казва тя.

Досадните продавач-консултанти

Не позволявай на търговците да те подмамят! “В днешно време гримът е много търговски натоварен, непрекъснато има нови палитри, все нещо излиза на пазара, което “задължително трябва да пробваш”, но в действителност в основата на добрия грим е да опознаеш собственото си лице и да разбереш какво работи най-добре за него.”

Забавлявай се с грима

Лиза вярва, че гримът разкрива “най-доброто ти Аз” и слагането на фалшиви мигли или неоново розово червило може да бъде забавно. “Мисля, че неоново розови устни изглеждат добре, само ако основата изглежда добре.” След като основата и коректора се смесят добре и кожата изглежда свежа, можеш да се забавляваш на воля като добавяш ярки цветове и екстри.

Модерни тенденции

Вместо да следваш тенденциите, се съсредоточи върху това, което ти подхожда. “Мисля, че тенденциите са забавни, през 20-те си години работа съм забелязала, че те не означават чак толкова много.” Нормално е, че не всички тенденции ще ти отиват, като сините сенки например, затова просто се забавлявай с тях!

Вода

"Да, това си го чувал милион пъти, но и на мен няма да ми писне да го повтарям - хидратацията е от ключово значение за предотвратяване на фини линии и бръчки, без значение дали имаш суха или мазна кожа! Така че освен да пиеш много вода, винаги използвай хидратиращ серум върху лицето си”, казва Елдридж. “Серумите работят страхотно за повечето типове кожа, така че ги използвай, защото хидратацията е от основно значение, дори и ако имаш мазна кожа.”

 

 

 

More from View Sofia

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя