Следва

Големите любовни истории: Ерос Рамацоти и Марика Пелегринели

Големите любовни истории: Дария Жукова и Роман Абрамович

Пари при пари отиват, но най-добре с любов...

преди 9 години

Казват, че собственикът на „Челси” е необщителен и загадъчен човек. Той пази личния си живот в тайна. След него постоянно тичат златотърсачки, но милиардерът изобщо не е лесна плячка. Макар че се е женил 3 пъти и има общо 8 деца, казват, че най-много държи на децата си, а за бившите съпруги - нито дума. Особено за първата. Той не е роден в блясък и ранните години от живота му съвсем не са леки. Майка му умира, когато той е на 1 годинка, а след три години умира и баща му при производствена злополука. Отгледан е от чичо си. Никъде в биографиите на Роман Абрамович не е описано как от бедно сираче от руската провинция се превръща в един от най-богатите и влиятелни мъже в света.



Навръх нова година (2006-а) на прием, който организира негов бизнес партньор, Абрамович се запознава с дъщерята на домакина Дария. Тя е родена и израснала в разкош, интересува се от изкуство и мода, а светски лъвици като Кейт Мос и Наоми Кембъл са нейни лични приятелки. По това време Абрамович вече е собственик на футболния клуб „Челси” и губернатор на Чукотка, все още е и женен за Ирина - втората му жена, от която има пет деца.





За 22-годишната Даша се знае, че е приятелка и годеница на тенисиста от татарски произход Марат Сафин. Преди няколко месеца Сафин е спечелил Открития шампионат по тенис на Австралия и посветил победата си на своята Даша. През февруари след победата на „Челси” над „Барселона” – Абрамович също посвещава победата на Даша и дори заявява, че присъствието й на стадиона му носи късмет. Роман Абрамович никога не вярва в случайностите и не е фаталист, такова изказване веднага прави впечатление и пресата се фиксира във взаимоотношенията между женения олигарх и 15 години по-младата и сгодена за друг милионерска щерка.





Месец по-късно в интервю на въпрос за годежа с Даша и публикациите в лондонската преса Марат Сафин отсича:

„ Този човек вече не ме интересува!”. В следващите години Даша се мести от Америка в Лондон. Покупката на къща, в която да се установи милиардерската любовница предизвиква отново коментари. Изборът е между два изключително скъпи имота. И двете къщи са на площ над 2800 кв.м. Едната с името „Кулата на олигарха” е собственост на Абрамович, а другата е в историческата част на Лондон наречена „Чейн Уок” – дом, в който са живели и посещавали аристократи - каймакът на висшето общество в Англия. Домът е принадлежал дори на сестрата на принцеса Даяна. В същия имот принц Чарлз и херцогинята на Корнуол са празнували 70-ата годишнина на херцога на Кент. Руската красавица избира историческата сграда и я купува за цели 25 милиона лири. Единственият недостатък на имота е съседството му с комплекс, собственост на Британския национален тръст, така че в дните на отворени врати, които са традиция за аристокрацията, любопитните туристи ще надничат в прозорците й. Но това са бели кахъри. Дария притежава домове и в други атрактивни точки - вила в Монако, къщи в затворен комплекс в Русия, апартаменти в Ню Йорк.





Папараците са силно затруднени да проследяват маршрута й. Дария Жукова е популярна и с това, че често е домакиня на бляскави светски събития, за които с охота разпраща лично поканите, харчи огромни суми за организацията и подаръци, а в крайна сметка не присъства на тях. Но никой не й се сърди, защото ангажираната светска дама умее щедро да се извинява за разминаването в графиците. Например след като е поканена на купона за 40-тия рожден ден на приятелката си Наоми Кембъл, Дария пристига едва на следващия ден. За компенсация тя организира ново парти в чест на Наоми, за което изцяло поема разходите.



Междувременно Абрамович се развежда с втората си съпруга, а Даша му ражда син - Арон. Дария Жукова влияе положително върху имиджа на олигарха. Казват, че заради нея са го видели дори на театър. Разбира се, разноските на руската трупа и турнето в Лондон са поети от богатата двойка. За да угоди на любимата си, Абрамович е съгласен и да полага повече грижи за външния си вид. Редовно се оставя в ръцете на опитни маникюристи и педикюристи, но само при условие, че те не разбират и не говорят руски, за да може, докато траят отегчителните процедури, той да води своите бизнес разговори по телефона. Към известните си хобита като футбол, луксозни яхти и скъпо шампанско, Абрамович добавя и изкуството. Причината е Даша.



С благословията и подкрепата на богатия си мъж тя открива в Москва най-известната галерия за съвременно изкуство - „Гараж”. Нейни лични приятели са много от най-прочутите арт личности, дори и кралицата на пърформърса сръбкинята Марина Абрамович. В Лондон разказват анекдот как на едно парти объркват двете жени и представят Марина като съпруга на олигарха. Художничката споделила, че не познава мъжа на Даша и нямат нищо общо, но само веднъж се е възползвала от съвпадението на имената, за да си осигури стая в скъп хотел. Даша и Роман притежават всички скъпи картини на Лушън Фройд, Франсис Бейкън и Деймън Хърст, продавани на аукционите в последните години за милиони. Смята се, че богатството на Абрамович надхвърля 10 милиарда лири. Но Дария не се вписва в образа на фатална съблазнителка, разбивачка на семейства и залатотърсачка. Тя е интелигентна млада жена с класа. Блясъкът й не е мимолетен, все пак е наследница на стари пари.



Съвсем естествено в нея Роман Абрамович не вижда само красиво младо момиче, а и бизнес лейди и съветник, човек, с когото да се чувства сигурен и да може да споделя, което в света на богатите е по-ценно от златото и диамантите.



През 2013 г. плъзват слухове за раздяла, но скоро са опровергани - на 8 април се ражда дъщеричката им Лея. Днес щастливата двойка работи върху поредния си мащабен проект "Ню Холънд Айлънд" в Санкт Петербург, където на мястото на бивша военна база ще бъде изграден огромен комплекс с бутици, ресторанти, хотели и най-големия културен център, управляван от Даша.


 

More