Следва

Портокалово-джинджифилов кейк

Всяка неделя по една НЕДЕЛЯ #4

null

All About Life преди 9 години

Създадохме си навик, всяка неделя по една НЕДЕЛЯ, и ако през изминалата година се наслаждавахме на моментална и неоспорима сладост на по чаша топъл шоколад с пухкава бита сметана в сладкарницата в новооткрития шопинг рай на име Sofia Ring Mall, и тези в Студентски град и на бул. „Черни Връх”, то...



... тази съвсем следдпразнична неделя отново прекрачваме един от многобройните й сладки прагове с една едничка цел – да избягаме колкото се може по-надалече от истеричното вълнение на всички около нас и да си отдъхнем от емоциите, завладели ума ни през последните седмици. И това вероятно е най-правилното решение, което сме взимали напоследък.

Днешната ни дестинация, срещаща на кьошето си бул. „Габрово” и бул.”Сливница”, въплъщава всичките ни магични копнежи в едно, а именно – спокойствие, уют, безкрайни сладки вкуснотийки, аромат на шоколад и лежерен джаз.

Освен да си ги подарим, идваме и с отговорната мисия да изберем най-слънчевата и кокетна торта, с която да отпразнуваме първите стъпки на мъничък наш другар.



Гмуркаме се на топло, а още от вратата в купонджийско настроение ни завихрят безкрайни блещукащи ресни. Просторно и светло е, а пищните цветове, излезли директно от нечия попарт палитра, са обагрили всевъзможни обекти, разпръскващи настроение от стъклените лавици. Сгушваме се удобно на дъъълго канапе в шоколадовата гама, акомпанирани от няколко възглавнички в добре познатия ни вече, много гостоприемен фешън десен. Изкушаващи аромати всякакви се носят в пространството, но не бива да се разсейваме, първо пожелаваме да хвърлим едно око на каталозите със специални торти.



Те са точно два, но ни се струват по-добели дори и от «Война и Мир». А, за да се гмурнем в пищния свят на «неделните» сладости по най-приятния начин, си викаме сгряващо подкрепление. Още с влизането заглеждаме малките картончета, запознаващи ни с най-новите топли шоколадови прелести в чаша, които просто е изключено да игнорираме. Чуденката се върти в микс от натрошени бисквити, карамел, кокос, ванилия, мляко и сметана, разпръснати в точно три божествено ароматни питиета. Онче-бонче и пръстчето ни попада на «Шоколад Неделя», който ще ни залее с мека вълна от ванилия, натрошени карамелизирани орехи, целувки, мляко и сметана. Voila! Зимата в чаша, пухкава и магична до последната глътка.

Очите щедро се насищат с кокетните сладки скулптури, изскачащи от всяка страничка на пищните каталози, а, за да не разсърдим небцето, му правим изненада под формата на парче от легендарно вкусната «Бяла Неделя».

Няма да рискуваме да ни стане прекалено сладко и ще приобщим едно много леко и пухкаво лате за доза свежест, лешниково ароматна. Това било най-ароматното му кожухче, издадоха ни. Потвърдено!

 

Подсладени и следновогодишно освежени е време да се насочим към топлата прегръдка на дома. Успяхме да изберем и изящно захаросан дар за малкия човек с усмихнатата подкрепа на едно „неделно” момиче. Днешната ни мисия е успешно завършена, а следващата – съвсем скоро или, по-точно, идната неделя.



More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.