Следва

71-годишната Джони Мичъл стана лице на Saint Laurent

80-годишна дама е новото лице на Céline

Céline показа новото си рекламно лице и колегите възликуваха. Не че великолепната...

All fashion преди 9 години

Céline показа новото си рекламно лице и колегите възликуваха. Не че великолепната Дария Вербови, несменяаема "на поста" в последните няколко години, ни беше омръзнала, а защото новото попадение е също така зашеметяващо. Всъщност, новото "момиче на Céline" се оказа 80-годишната писателка и интелектуалка Джоан Дидион.

Автор на пет романа, десетки есета, сценарии и пр., Джоан е звездата на интелектуален Ню Йорк, а от 1956 до 1963 година - и редактор на американския Vogue. Като се замислим, госпожа Дидион в своята цялост и по начина, по който изглежда на своята уважителна възраст, всъщност е идеалното лице на интелектуална марка като Céline.

До момента, само един кадър от страхотната работа на Юрген Телер се появи в мрежата: на него Дидион е в черна рокля от пролетната колекция и тъмни очила. Дали писателката ще се появи и на други кадри - още не знаем, но очакването е приятно.

Важно е да се отбележи, че Дидион не за първи път се оказва муза на креативния директор на Céline - Фиби Файло, и далеч на за първи път се превръща в героиня на рекламна кампания на модната къща. Влиянието й се усеща силно и в скорошната междусезонна кампания resort 2015: една от снимките с участието на Дария Вербови, по думите на Файло, е вдъхновен от реална фотография на Джоан Дидион, направена в далечната 1968 година.


 

More All fashion