Следва

И наградата отива при… Носителите на "Златните глобуси"

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Сюжетът: Операта Любовен еликсир е написана само за 15 дни, което не пречи да е едно от най-забавните произведения на италианските класици...

Events преди 9 години

"Любовен еликсир"

Кога: 14 януари
Къде:
В кината 

Актьорите: Виторио Григоло, Брин Терфел, Люси Кроу, Левент Молнар

Режисьорът: Лорен Пели

Сюжетът: Операта Любовен еликсир е написана само за 15 дни, което не пречи да е едно от най-забавните произведения на италианските класици. Доницети осмива селския живот в родната провинция без задръжки, но истината е, че го прави с любов и дори доза сантименталност.

Лорен Пели от Кралската опера в Лондон пък превръща сцената в селски мегдан, върху който сюжетът чертае любовен триъгълник. В центъра е богатата девойка Адина, ухажвана от напористия и помпозен сержант Белкоре, докато скромният селски момък Неморино също се чуди как да я омагьоса. Точно когато работата става напечена, отнякъде се появява пътуващ търговец с вълшебен любовен еликсир – разбирайте вълшебно червено вино...

"Седмият син"

Кога: 12 януари
Къде: В кината 

Актьорите: Бен Барнес, Джеф Бриджис, Джулиан Мур, Кит Харингтън, Джейсън Скот Лий, Джимон Хонсу, Алисия Викандер, Оливия Уилямс

Режисьорът: Сергей Бодров

Сюжетът: Могъщата вещица е на път да стане непобедима, но седмият син на седмия син Джон Грегори (Джеф Бриджис) е задължителната пречка по пътя й. Мечът на рицаря с поовехтели доспехи реже като за двама благодарение на точната ръка на ученика на Грегори, Томас Уорд. Формулата за фентъзи епос е изпълнена без компромис – актьори с име, ефекти-последно поколение и авторска музика, почти от категорията на Властелинът на пръстените. Добре де, много почти.

"Твърде лично 3" 

Кога: 12 януари
Къде:
В китната

Актьорите: Лиам Нийсън, Маги Грейс, Фамке Янсен, Форест Уитакър, Джон Грийс, Дилан Бруно, Ал Сапиенца, Дъгрей Скот 

Режисьорът: Оливие Мегатон

Сюжетът: Трилогията за Браян Милс (Лиъм Нийсън) приключва с напрегнатия трилър "Твърде лично 3".
Животът на бившия държавен агент бива разбит, когато е несправедливо обвинен в убийството на съпругата си. Докато бяга от полицията и се опитва да защити единствения си останал близък човек, Милс включва в употреба своите знакови умения, за да проследи истинския убиец и да въздаде правосъдие както той си знае.

Още за събитията през седмицата може да четете тук

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?