Следва

Футболните награди „Златната топка“ на живо по БНТ HD

Балет "ТОДЕС" пристигат у нас с "Танцуваме любов"

„Танцуваме Любов” е спектакъл за Любовта на сцената и извън...

Events преди 9 години

„Танцуваме Любов” е спектакъл за Любовта на сцената и извън нея .

Името на новата програма “Танцуваме любов” не е случайно. За 28 години от съществуването на балета, Любовта има постоянно присъствие не само на сцената, но и извън нея. С течението на годините в колектива на балет “Тодес” има не само влюбени двойки и сплотени семейства, но и романтични връзки с драматичен край.

Развръзките в личните отношения не рефлектират върху професионалните. Искрено, за първи път, участниците от трупата „разголват” преживените си емоции пред зрителите. “Тодес” дава уникалната възможност да се надникне в задкулисния живот на най – популярния балет в Русия. Очаквайте “най – откровеното” танцово преживяване от балет “Тодес” досега!

През изминалата 2014 година примата на балета Камила Вахаева и солистът Павел Волосов станаха родители на първородния си син Адам.

И в постановката „Танцуваме Любов” на 1 Февруари – София и 2 Февруари – Велико Търново балетът ще включи и участие на зрители в залата. Зрител, избран от балета и в София и Велико Търново ще има уникалния шанс да си направи „селфи” снимка след постановката с част от танцьорите.
Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия работи под „спартански” режим.



По изискване на диетолога на балета - менюто включва био продукти - българско кисело мляко, плодове и зеленчуци, произведени в България, като изцяло е съобразено със строгия хранителен режим на танцьорите.

След 28 години световен успех на балет „Тодес”, изключителният гений Алла Духова / балетмайсор и постановчик/, открива първи, собствен театър „Тодес” в Москва.

Зашеметяващият балет „Тодес” идва в България с новата си програма „Танцуваме Любов” на 1 Февруари – София и 2 Февруари – Велико Търново



Любимци на българска публика, балет „Тодес” гастролират в България за 12-та поредна година по покана на DEGRIS EVENTS

Спектакълът „Танцуваме Любов” е илюстрация на Любовта, разказана чрез майсторския език на драматургията и хореографията.

Световно известният балет „Тодес” , „Танцуват” любовта във всичките и форми – безпощадна, безгранична, романтична, кратка или вечна ...



Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов. — Хайнрих Хайне
Динамичен, с взривяваща енергия, с много чувство за хумор, спектакълът е вълнуваща история за една влюбена двойка, която преминава през всички препятствия за да успее в големия град и да съхрани любовта си.
Спектакълът е с оригинална сценография, авторска музика, екстраваганти костюми и ефектно осветление.
Балетмайстор и постановчик на „Танцуваме Любов” е Алла Духова.

Балетът обединява в хореографията си – класика, хип–хоп и модерен балет. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.

Балет „Тодес” е създаден през 1986 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова.
2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 – те най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.



Името на балета – Тодес идва от един от най – опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.
От 1990 г. балет Тодес активно работи и зад граница и гастролират в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел. Неколкократно гастролират със собствена програма в САЩ

01.02.2015 София зала 1 НДК 20:00, 02.02.2015 Велико Търново ДКС “Васил Левски” 20:00
Билети се разпространяват в мрежата на Ивентим
Цени на билетите 30 - 60 лева

 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.