Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

London Fashion Week: Men есен-зима 2015 - Ден 1

В рамките на 4 дни, oт 9 до 12 януари, Лондон се превърна за пореден път в домакин на Седмицата на...

All fashion преди 9 години

В рамките на 4 дни, oт 9 до 12 януари, Лондон се превърна за пореден път в домакин на Седмицата на модата за мъже, която очаквахме така дълго и с нетърпение. А от днес започваме с представянето на най-интересните ревюта и акцентите, на които си заслужава да обърнем внимание.

Hackett London









Капсулната колекция на Hackett London, състояла се в петък, е вдъхновение и отдаване на почит към творчеството на британския майстор-шивач Томи Нутър и неговата умела работа с карирания принт. Видяхме множество костюми, панталони и якета в контрастиращи карета, предимно в сиво-синята гама. Дори и бомбето, бъдейки отличителния подпис на британския бранд, бе декорирано с пачуърк от карирани платове.

Останалата гама преобладаваше в кафяво, тъмно зелено, топло бежово и каки, като на места се прокрадваха акценти в червено и ярко синьо.

Topman Design















Topman Design отново направи една ретро, но едновременно с това и свежа разходка около миналото, като този път енергията е съсредоточена около забавната страна на 70-те години.

Колекцията прелива от деним, изкуствена кожа с косъм, карета и гащеризони, а якетата идват във всякакви дължини - от много къси до много дълги. Главните акценти, наред с поп настроението, са свръх обемистите палта от изкуствена кожа с косъм, пачуърк костюмите в монохромни и щури цветове, гащеризоните от деним и безпощадно ярките сини и жълти тонове.

Christopher Shannon





















Кристофър Шанън определено знае как да предава важни послания по особено хумористичен и лесен за възприемане начин: виждаме пуловери с изобразени найлонови торбички с надпис "Thanks 4 nothing", кенче от сода "Broke" и напълно истински найлонови торбички, поставени като аксесоари за глава.

Въпреки всички тези, на пръв поглед, модни странности, носещи един критичен поглед към пълната ни липса на култура на употреба, колекцията успява да звучи находчиво и иновативно като преоткрива отново и отново класиките, съсредоточени в преобладаващо oversized силует.

Todd Lynn



















След 7-годишно отсъствие от модния небосклон, Тод Лин възобнови мъжката си линия през пролетта. През показаното в петък есенно-зимно ревю 2015, Лин представи едновременно и мъжката и дамската си pret-a-porter колекции.

Елегантната разходка по котешката пътечка, в още по-елегантния Лондон, донесе не едно или две военни и смокинг далечни навявания, съсредоточени в обраната гама от черно, бяло, отровно зелено, тъмно синьо и каки. Силуетите са преобладаващо прибрани по тялото, като най-открояващите се акценти идват под формата на палта с 3/4 дължини, съчетани със slim панталони, чиито контрастиращи странични шевове допринасят за свеж и неочакван мотокрос ефект.

More All fashion