Следва

Фрида Джанини напуска Gucci месец преди последното си ревю

Дебютната колекция на Джон Галиано за Maison Martin Margiela

Тя е историческа, защото е първа. Първата, подписана от Джон Галиано колекция за...

All fashion преди 9 години

Тя е историческа, защото е първа. Първата, подписана от Джон Галиано колекция за Maison Martin Margiela, която, освен дебютна, е и кутюрна, и представена извън обичайните си рамки, а именно Седмицата на висшата мода в Париж (със старт 25 януари). Колекцията видяха избрани при огромен интерес миналата вечер в Лондон. За радост на Певеца на екстравагантността, модните редактори в столицата на Мъгливия Албион сега са в изобилие - едва вчера приключи Седмицата на мъжката мода там.

Колекцията на Галиано е условно разделена на две части: първата се състои от сложносъчинени облекла, вдъхновени в това число от работите на художника Джузепе Арчимболдо (Галиано фактически възпроизвежда «Портрет на император Рудолф II като Вертумн» върху ярко червена, и върху друга, светла рокля), втората представлява поглед навътре към задкулисието, там, където се случва направата на дрехите, където кипи труд по кроене, тропосване, подгъване... Там, където творческия процес още е във вихъра си, преди да е достигнал кулминацията на завършеността. «В ерата, в която оборотите се въртят в скучна нормалност, връщането на Джон Галиано трябва да радва всички любители на прекомерното», — написа след края на шоуто модният критик Сюзи Менкес. С което няма как да не се съгласим.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.