Следва

Кадифени устни с новото червило Ultra Color Indulgence от AVON

Лошите навици, които да забравим през тази година

Началото на новата година е добър момент да си направиш равносметка, да огледаш хубаво...

Beauty News преди 9 години

Началото на новата година е добър момент да си направиш равносметка, да огледаш хубаво живота си и да решиш какво остава и какво си заминава от него. И, тъй като решенията с ежедневните ритуали за красота са може би най-лесната (и най-забавната) част от всичко това, което ти предстои да обмислиш, решихме да си сключим и ние, като в твоя помощ селектирахме точно десет лоши навика, от които, ако притежаваш, няма да е лошо да се отървеш в най-кратък срок в името на красотата.

Това е ръководство, с което да стартираш най-красивата си година мълниеносно, заменяйки лошите навици с нови по-добри такива...

Основа в неправилния цвят



Да, наистина намирането на правилната основа може да бъде като търсене на игла в купа сено. Но, тъй като може би няма друг лош навик, който е толкова очевиден, колкото носенето на грешен нюанс фон дьо тен, довери ни се, когато казваме, че крайният резултат от търсенето напълно си струва труда. За да намериш правилния цвят, разгледай хубаво лицето си и огледай малките венички, които са видими, за да определиш своя подтон - синьо-зелени вени означават, че си с топъл подтон, а вени в лилаво до синьо - студен подтон. Избери основа със златен или прасковен завършек, ако си с топла кожа, или такава с жълтеникъв отенък, ако кожата ти е със студени подтонове.

Пропускаш слънцезащитния фактор през зимните месеци

Добър навик за красота практикуван от всяка блестяща жена без бръчки? Разбира се, това е задължителното ежедневно използване на крем със слънцезащитен фактор - без значение от сезона. Да, това е нещо, което задължително трябва да правиш всичките 365 дни в годината, защото слънчевите ултравиолетови лъчи са също толкова мощни през зимата, като и през лятото. Крем с SPF 25 или по-висок е възможно най-добрата инвестиция, която можеш да направиш за своята кожата. Изследванията доказват, че липсата на защита от слънцето, е основната причина за стареенето.

Забравяш да почистиш лицето си след вечер навън



Едва ли ще сме първите, от които ще разбереш защо не трябва да забравяш да махнеш грима си преди лягане, но все пак ще ти припомним - грима оставен през нощта запушва порите и може да доведе до сериозни кожни проблеми като пъпки и акне. И въпреки, че понякога може да си супер изморена след дългия ден (или, по-вероятно, дългата нощ) приоритет номер едно трябва да бъде да почистиш лицето си. Ето защо ние сме големи фенове на кърпичките за почистване на лице, винаги можеш да скриеш пакет в нощното си шкафче за бърза алтернатива на прочистване, дори когато си супер изморена.

Прекалено много (или малко) ексфолиация

Независимо дали използваш химичен пилинг (като гликолова киселина) или физически такъв (като скраб или четка), лесно е да се пристрастиш към усещането на супер гладка кожа след ексфолиация. Но, колкото и голямо да е изкушението, трябва да устоиш да не прибягваш до него всеки ден, както и обратното... не трябва да пропускаш да си го причиняваш поне 2 пъти в седмицата. В противен случай, лицето ти може да започне да изглежда сурово и несъвършено.

За щастие, за пристрастените към меката кожа има алтернатива - гъба Konjak, която е толкова нежна, че може да се използва ежедневно (самостоятелно или в съчетание с препарат за почистване), тя детоксикира и ексфолира. Освен това, ако си от другата страна на спектъра и не ексфолираш изобщо, тази гъба е страхотно нещо, с което да започнеш.

Използвате спирала с минал срок на годност



Експертите все още не са единодушни около това, колко точно е срокът на годност на повечето козметични продукти (макар че всеобщото мнение е, че те имат трайност между 1 и 2 години), но когато става въпрос за спиралата, всички са на едно мнение: 3 месеца от датата на отваряне, след което трябва да я изхвърлиш. Флаконите на спиралата са отлично място за развъждане на бактерии (те се чувстват повече от великолепно във влажна и тъмна среда) и следователно на инфекции. Няма да навлизаме в подробности, но тъй като този продукт се нанася на очите, нещата могат да бъдат доста сериозни за теб. Така че, когато купуваш нова спирала, гледай да не се задържа повече от три месеца в несесера ти.

Избягваш подрязването на краищата между подстригването

Мит за красота е, че подрязването на краищата всъщност я кара да расте по-бързо, защото това което се случва с краищата няма никакво влияние върху корените. Но е истина, че поддържането на краищата, прави косатата ти да изглежда по-здрава, особено, ако се боядисваш. Така че, вместо да отделяш големи суми за страхотни прически, не подценявай най-обикновената грижа, която се изразява в обиване на цъфналите краища.

Пропускаш основата за нокти, когато използваш тъмен лак

Ако някога си махала лака си за нокти, само, за да ги намериш с жълт оттенък, това се е случило, защото вероятно си пропуснала основата за нокти. Не, това не е само трик за продажба на основи, в действителност те наистина предпазват ноктите ти от вредното влияние на лаковете, а в допълнение много цветове, особено тъмните нюанси, изглеждат по-гладки и блестящи, а и са по-трайни, ако са нанесени върху нея.

Скубеш веждите си прекалено



Ако искаш дебели, плътни, добре поддържани вежди, остави пинсетите. Освен, ако не си професионалист, скубането им може да доведе до непоправими щети. Направиш ли грешна стъпка може да отнеме месеци, докато веждите пораснат отново - особено тези малки фини косъмчета, които оформят краищата им. Нашият съвет тук е да оставиш оформянето на професионалистите, ако искаш наистина впечатляващи резултати. Но, ако все пак не можеш да устоиш или нямаш доверие на никой освен на себе си, не забравяй да използваш увеличително огледало, за да сведеш грешките до минимум.

Забравяш да защитиш косата си преди за използваш горещи инструменти

Със сигурност вече притежаваш подходяща защита, когато използваш горещи инструменти, проблемът е, че вероятно в бързината не си спомняш, да я използваш. Но не е преувеличено значението на тези продукти, които защитават косата от топлината (било то спрей, серум или лосион) преди къдрене, изправяне, или дори само сушене със сешоар. Тези продукти са специално формулирани, за да изгладят, хидратират и, най-важното, защитат косата от прякото й излагане на високи температури.

Слагаш си грим с мръсни четки



Нищо не разваля забавлението от грима така, както мръсните четки. Вярваме, че знаеш, кога трябва да спреш да ги ползваш, но времето просто никога не стига, за да ги почистваш редовно. Фактите обаче, са достатъчно, за да изплашат всеки от този лош навик: с течение на времето по мръсните четки се натрупват бактерии и прах, които са прехвърлят на лицето ти, когато си слагаш грим. Тези микроби след това предизвикат пъпки, акне, дори може да предизвикат инфекции, като конюнктивит. Добра идея за почистването им е да си вземеш спрей за целта. 

More from View Sofia

More Beauty News