Следва

Рязана вратовръзка

Madame Figaro - декемврийският брой за бижута

Бижутата! Именно на тях е посветен първият декемврийски брой на Madame Figaro...

All fashion преди 15 години

Бижутата! Именно на тях е посветен първият декемврийски брой на Madame Figaro. На бижутата, на хората, които ги създават, купуват, носят, превръщат в свои фетиши или се отъждествяват с тях. Екипът на списанието ви среща с трима български творци на накити, избрали да изработват и излагат произведенията си в чужбина.

Размишлява върху символиката на бижутата и разкрива значението на онези, носени от едни от най-известните жени от политическата сцена. Освен чисто физически представено обаче, своебразно бижу може да е и нещо нематериално. Поради факта, че всеки от нас му е придал определена сантиментална стойност.

За Никол Кидман най-голямата ценност се оказва връщането у дома. За Джейн Бъркин – талантливата екс-половинка на легендарния Серж Генсбур – преоткриването на себе си и таланта си след смъртта на нейния вдъхновител и благодетел. За художника Пламен Капитански е в това да следваш желанията си, без да чакаш оценка от другите. За младата дизайнерка на бижута Делфина Делетрез Фенди  – изработването на уникалните й авторски накити и грижите за неколкомесечната й дъщеричка. За Инес дьо ла Фресанж, музата на Лагерфелд – умението и на 50 години да излъчва жизнерадост и да изглежда като младо момиче. За Графа цялата 2008 може да се определи като едно голямо бижу, защото е белязана с няколко знакови за него събития – както в личен, така и в творчески план. За чаровната Биляна Петринска ценна е следата, която оставя в българската театрална история с всяка своя роля.

За десетимата известни творци, сред които Джамбатиста Вали, Виктор и Ролф, Натали Рикел, Кристиан Лакроа, Пол Смит един единствен накит или аксесоар вече се е превърнал в предмет с почти божествено присъствие в живота им. За Bvlgari, марката – символ на неопровержим лукс и качество, година бижу ще е предстоящата 2009, когато те ще отпразнуват своя 125-и юбилей.

Бижутата са и при ароматите – особено когато се намеси кралицата Роза. И във витрините – независимо дали говорим за високи технологии, интериор или деко идеи.

Същинско бижу са кулинарните предложения на Madame Figaro, които ще ви отведат на екзотично пътешествие в кухнята на Ориента. Ще разберете и как можем да се храним питателно и полезно едновременно – повече за актуалното движение “Slow food”. Travel приключението, наречено Архипелага Киримбас, на север от Мозамбик, е поредният бисер от наниза.

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.