Следва

Б като Библия, Б като Блог

Колекциите Pre-fall 2015: Givenchy

Както винаги при Givenchy, дрехите далеч не са толкова прости, колкото изглеждат при първо виждане, и...

All fashion преди 9 години

В междусезонната колекция за Givenchy Рикардо Тиши решава и го прави: изважда на показ всичко, при това накуп: принтове, текстури, материали, инкрустации и кройки.
И няма как да е другояче, щом освновната цел е една - пълноценен гардероб.

В качеството си на творчески директор на голямата френска марка, Тиши, подобно скулптор, продължава да отлива образа на жената Givenchy, премахвайки излишното и оставяйки доброто. Но, за разлика от пролетната колекция, която бе по-скоро чувственото пробуждане на модната къща, то pre-fall е далеч по-строга. В едно от интервютата си Тиши признава, че стремежът му е да създаде не просто колекция, а идеалния гардероб на съвременната жена, изцяло то Givenchy, и изглежда, творецът е на верния път. В новата линия са представени точно 26 дамски ансамбъла, сред които откриваме строги костюми с перфектен силует, многослойни ансамбли, съчетание на минималистични принтове и разнообразни текстури, класическото бежово палто, а също и чифт вечерни рокли.

Както винаги при Givenchy, дрехите далеч не са толкова прости, колкото изглеждат при първо виждане, и това е голямото очарование тук. Базовите черни дрехи се превръщат в носталгични красавици с хипер модно звучене заради контрастните бели принтове и детайли, а простият кожен колан се превъплащава в главен герой и лайтмотив на колекцията.

Основата на гардероба вече има нова трактовка, която дизайнерът разбира като класически принт на точки, нанасяйки го върху прозрачни тъкани и майсторски комбинации с цветни орнаменти. Последните умело разчупват строгите кройки на роклите, и превръщат класическите ансамбли във въплащение на новата женственост.

В заключение, спокойно можем да твърдим, че е налице една силна универсална колекция от Givenchy, адресирана към късното лято на 2015. Дрехите, създадени от Тиши, си представяме с еднакъв успех и върху много младо момиче, и върху по-зряла жена, както през деня, така и вечер, и в най-разнообразни съчетания. Заедно с това всяка вещ в гардероба е истински произведение на изкуството на шева и кройката. Представете си, че само в една пола от лакирана кожа от питон са вложени около 60 часа ръчен труд.

Колекцията триумфално финишира с две вечерни класически рокли до земята - едната от черен тюл, перфектна комбинация от строгост и чувственост, благодарение на цепката до средата на бедрото и откритите рамене, и кутюрна рокля с цвят шампанско с дантелени апликации и богати поли.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.