Следва

Б като Библия, Б като Блог

Колекциите Pre-fall 2015: Givenchy

Както винаги при Givenchy, дрехите далеч не са толкова прости, колкото изглеждат при първо виждане, и...

All fashion преди 9 години

В междусезонната колекция за Givenchy Рикардо Тиши решава и го прави: изважда на показ всичко, при това накуп: принтове, текстури, материали, инкрустации и кройки.
И няма как да е другояче, щом освновната цел е една - пълноценен гардероб.

В качеството си на творчески директор на голямата френска марка, Тиши, подобно скулптор, продължава да отлива образа на жената Givenchy, премахвайки излишното и оставяйки доброто. Но, за разлика от пролетната колекция, която бе по-скоро чувственото пробуждане на модната къща, то pre-fall е далеч по-строга. В едно от интервютата си Тиши признава, че стремежът му е да създаде не просто колекция, а идеалния гардероб на съвременната жена, изцяло то Givenchy, и изглежда, творецът е на верния път. В новата линия са представени точно 26 дамски ансамбъла, сред които откриваме строги костюми с перфектен силует, многослойни ансамбли, съчетание на минималистични принтове и разнообразни текстури, класическото бежово палто, а също и чифт вечерни рокли.

Както винаги при Givenchy, дрехите далеч не са толкова прости, колкото изглеждат при първо виждане, и това е голямото очарование тук. Базовите черни дрехи се превръщат в носталгични красавици с хипер модно звучене заради контрастните бели принтове и детайли, а простият кожен колан се превъплащава в главен герой и лайтмотив на колекцията.

Основата на гардероба вече има нова трактовка, която дизайнерът разбира като класически принт на точки, нанасяйки го върху прозрачни тъкани и майсторски комбинации с цветни орнаменти. Последните умело разчупват строгите кройки на роклите, и превръщат класическите ансамбли във въплащение на новата женственост.

В заключение, спокойно можем да твърдим, че е налице една силна универсална колекция от Givenchy, адресирана към късното лято на 2015. Дрехите, създадени от Тиши, си представяме с еднакъв успех и върху много младо момиче, и върху по-зряла жена, както през деня, така и вечер, и в най-разнообразни съчетания. Заедно с това всяка вещ в гардероба е истински произведение на изкуството на шева и кройката. Представете си, че само в една пола от лакирана кожа от питон са вложени около 60 часа ръчен труд.

Колекцията триумфално финишира с две вечерни класически рокли до земята - едната от черен тюл, перфектна комбинация от строгост и чувственост, благодарение на цепката до средата на бедрото и откритите рамене, и кутюрна рокля с цвят шампанско с дантелени апликации и богати поли.

More All fashion

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

All fashion преди 1 седмица

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).