Следва

Музикален календар на 2015 г.

Половин милион крачки болка

Кирил Николов – Дизела прави над 500 000 крачки в болка, в опит да постави нов рекорд по маршрута от вр. Ком до нос Емине ...

Movies & TV преди 9 години

В рамките на фестивала за планини, спортове на открито и екстремни спортове „Banff Mountain Film Festival World Tour & XCo Film Fest“ феновете ще могат да гледат уникалната лента “Ком-Емине: Достигни лимита си!“, която запечата пробега на Кирил Николов – Дизела през август 2014-а година. Премиерата на филма ще бъде на 18 февруари 2015 в Cinema City, Paradise Mall от 19:30 часа.

Един от най-добрите планински бегачи на България – Кирил Николов - Дизела, прави опит да постави нов рекорд в изминаването на легендарния маршрут Ком-Емине. Той има за цел да изтича 600-те километра по билото на Стара планина за по-малко от 5 дни. Освен стръмните планински пътеки, проливния дъжд и лепкавата кал, Дизела трябва да премине бариерите на собственото си съзнание, да преодолее дълбоките си страхове, да приеме болката и изтощението. Над 500-те хиляди крачки болка го изправят пред най-тежката дилема – да се откаже или да отиде отвъд границата на собствените си възможности.

Феноменалната лента е дело на малък екип, който се заема с тежката задача да улови преживяванията на Дизела и екипа, натоварен с организацията, по време на прехода и да пренесе зрителя в уникалната атмосфера на изпитанието. Филмът е дебютен за Димо Петков, който е заснел над 200 екшън спортни видеа и има повече от 10 години опит в Ch.K.G. movies. Освен режисьор на лентата, той отговаря и за монтажа. Христо Петков е отговорен за заснемането, като опреторите проследяват денонощно Кирил Николов и екипа му, за да покажат физическите и психическите изпитанията, на които са подложени всички. 

За прехода:
Целта на прехода е нов рекорд за скоростно пробягване на най-дългия туристически маршрут в България, близо 600 км планинско трасе за 5 денонощия. Кирил Николов трябва да покрие разстоянието 14 часа по-бързо от сегашния рекорд, поставен през 1986 година. Това означава справяне с 14 600м денивелация общо за цялото трасе, изминаване средно по 120 км на ден и буквално достигане до границите на възможностите на човешкия организъм.

За екипа:
Наталия Величкова е личен треньор на Дизела от 2003 годин. Тя е човекът, който постоянно следи състоянието на Кирил по време на прехода и реагира на всяка промяна с нова тактитаза успех.
Димитър Димитров е организатор и продуцент на прехода. Димитър е една от движещите сили на адвенчър състезанията в България, като организатор на XCo Adventure Cup.

Димитрина Сивкова е личен терапевт на Дизела през последните две години. Тя поема грижите за него, когато болката за Кирил започва да става непоносима и заплашва да провали опита за нов рекорд.

Билети ще намерите на касите на Cinema City Paradise или да направите онлайн резервация на: http://cinemacity.bg/movies. За повече информация за филма следете сайта на филма: http://reachyourlimits.com/

 

More from View Sofia

More Movies & TV