Следва

Гъсти черни перуки в новата кампания на Marc Jacobs

London Fashion Week: Men есен-зима 2015 - Ден 2

След като вчера ви показахме най-добрите колекции от заветния първи ден от Седмицата на мъжката мода в...

All fashion преди 9 години

След като вчера ви показахме най-добрите колекции от заветния първи ден от Седмицата на мъжката мода в Лондон, днес продължаваме с акцентите от ден втори. Продължението на седмицата определено е много по-разкрепостено от началото, а розовият и оранжев цвят са само малка част от детайлите, които ще ви омагьосат.

Lee Roach











Атмосферата по време на ревюто на Lee Roach бе мрачна и почти злокобна, като роля за това изиграха не само суровите и строги силуети на дрехите, но и мъждукащата флуоресцентна светлинна инсталация, която отвори шоуто повече от подобаващо.

Част от моделите се разходиха по подиума с якета тип кимоно в черно и сиво, които се редуваха с широки и тънки колани с D-образни токи. Други носеха туники с лодка деколте и голяма част от ансамблите бяха комбинирани с идеално скроени панталони в сиво, или сребристо. Не липсваха акценти като ярко оранжево и жълто, но определено бляскавият завършек бе поставен върху кожените slippers обувки, които ярко контрастираха на практичната като цяло колекция.

YMC

















YMC, което съкратено идва от You Must Create, представиха една жизнена и съвършено съвременна колекция, която изпълни котешката пътечка със спортни комплекти от мека кожа в синьо и черно. Духът на дрехите, ненатрапчиво спортен и свеж, бе акцентиран от jogging панталоните, които пък са направени от една от най-традиционните британски материи - меката вълна. Видяхме още текстурирани скъсени блейзъри, bomber якета и спортни палта от жакар и неопрен, и всичко това подчинено в синьо, сиво, черно и крем.

Christopher Raeburn

















Есенно-зимната колекция за 2015 на Кристофър Рейбърн е изцялот вдъхновена от екстремния рафтинг и нужните му пособия за оцеляване. Латексът и гумата са масово застъпени по моделите - раници, якета и жилетки за едно истинско рафтинг преживяване, макар и на сухо и в града. Дизайнерът е успял да осигури хармония между добрата стара класика при връхните дрехи и чудновата иновативност не само при принтовете с акули, а като цялостно внушение.

И все пак колекцията е достъпна и лесна за об(л)ичане като крие за всекиго по нещо.

Sibling

















Армия от розово бронирани модели заля Лондон през втория ден от седмицата на модата. Детски мечти, пънк и емоции изпълниха залата, когато моделите на Sibling атакуваха котешката пътечка.

Разнообразието от материи бе голямо - плетива, латекс и изкуствена кожа с косъм. Като плетивата се редуваха в стегнати пуловери и раздърпани такива с огромни декоративни дупки по тях, а пухкавите палта се спускаха чак до земята. Ако изобщо можем да определим акцент сред цялата тази сюблимна колекция, това може би ще са огромните плюшени мечета, които моделите с оцветени розови коси, разходиха със себе си.

Голямата розова експлозия от радост, макар и не толкова лесна за преглъщане, донесе купища добро настроение, усмивки и мъничка, но много необходима доза смут.

More All fashion