Следва

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Музикален календар на 2015 г.

Селектирахме някои от най-добрите концерти/фестивали, без да се ограничаваме географски, които, според нас, си заслужават...

Music преди 9 години

Миналата година беше изпълнена с прекрасни музикални събития както у нас, така и в чужбина, и макар все още да не се знае много за концертния календар на 2015-та, то за всеки запален меломан, сигурни сме, ще е повече от добре да научи, а в най-добрия случай и посети, случванията, които са анонсирани до този момент. В името на музикалния ни календар, селектирахме някои от най-добрите концерти/фестивали, без да се ограничаваме географски, които, според нас, заслужават внимание...

Първото ни предложение, което е и най-скоро, е на 17 януари на O2 Arena в Лондон, където концерт ще изнесат Queen с новия си гост вокалист Адам Ламбърт. Макар и никой да не може да замени зашеметяващия глас на Фреди Меркюри, Адам Ламбърт бе единодушно избран от членовете на бандата да изпълни вечните парчета на Queen. Това е концерт, който не бива да изпускаш, затова - бързо купувай билети и отивай, a и разходка в Лондон винаги е предпоставка за  прекрасно изживяване.

За феновете на електронната музика, 20 януари в Амстердам е страхотна дата, защото тогава концерт ще изнесат бащите на електронната музика Kraftwerk. Ако преди години си имал удолоствието да ги гледаш на българска почва, знаеш колко са впечатляващи на живо. Първоначално Kraftwerk бяха обявили само една дата в Амстердам, но поради големия интерес сега имат концерти там от 17 до 22 януари. Ние ти препоръчвам този на 20, за да имаш време да се разходиш в Лондон преди това.



Ако харесваш продължителни пътувания, то този концерт е за теб. На 8 февруари тази година в Лос Анджелис ще се състои концерт на Lady Gaga и Тони Бенет. Миналата година поп иконата и музикалната легенда изкараха съвместен албум с кавъри на известни джаз песни и, честно казано, никога не сме предполагали, че Gaga може да се справи с нещо подобно. Албумът е зашеметяващ и ако не си достатъчно убеден, че трябва да си събереш багажа и да заминеш в Лос Анджелис на концерт, те съветваме да си го пуснеш още сега.

Докато си в САЩ можеш да се разходиш до Далас, защото именно там на 16 февруари започва световното турне на Maroon 5 за петия им дългосвирещ албум. Турнето им обхваща три континента - Северна Америка, Европа и Африка, а ако съдим по последния сингъл на бандата Адам Ливайн си е напълно във форма. Бандата ни обещава едно незабравимо изживяване, а ние не се съмняваме, че ще бъде именно такова.

Март месец е подходящо време да планираш почивка в някой емблематичен европейски град. В случая ние ти преполъчваме това да бъде Берлин, защото в столицата на Германия те очакват два невероятни концерта именно през този месец. Първият е на 14 март и става въпрос са Selah Sue. Соул певицата отдавна е и в нашия списък с желания, а какво по-хубаво от това да я гледаш именно в Берлин?



Два дни по-късно, на 16 март, отново в Берлин е обявен концерт не на кой да е, а на Paul Simon и Sting. Той ще се състои на O2 World в столицата. Според нас имената на изпълнителите са достатъчни, за да те убедят да попътуваш и през март месец.

И ето че навлизаме във фестивалното време на 2015 година! По традиция всеки април месец се състои фестивалът за музика и изкуства Coachella. Датите са от 10 до 12 април - три дни изпълнени с музика, изкуства и невероятни изживявания. Coachella се състои всяка година в Индио, Калифорния, а обявените за момента банди са повече от впечатляващи. В рамките на три дни ще можеш да видиш на една сцена имена като AC/DC, Interpol, Azealia Banks, FlyingLotus, Lykke Li, Porter Robinson, Caribou, Jack White, Ratatat, Hozier, FKA Twigs, Drake, Florence + the Machine, Ryan Adams, St. Vincent и още много други.

В началото на месец май можеш отново да попътуваш до САЩ за концерт на Lana Del Rey. Той ще се състои на 12 май в Red Rocks Amphitheatre в Морисън. Не стига, че ще чуеш един от най-влиятелните поп гласове за последните години, а към турнето на Лана се е присъединила и Кортни Лaв, която ще открие този концерт. Определено не е за изпускане!

2015 година ще бъде годината на boy бандите. На 4 юни e задължително да бъдеш в Лондон на O2 Arena, където концерт ще изнесат Take That. Определено би било незабравимо изживяване да гледаш именно тази група на родната им почва във Великобритания, а O2 Arena е една от най-желаните за музиканти сцена в Европа.

Малко след това на 20 юни, отново в Лондон, ще се състои концерт за почитателите на рок музиката. На стадион Уембли ще свирят титаните от Foo Fighters, чийто последен дългосвирещ албум получи изключително положителни оценки миналата година. Препоръчваме ти точно 20 юни, защото предните няколко дати в Лондон вече са разпродадени.

През юли месец ще бъдеш съвсем близо до родна почва, а именно в Сърбия на EXIT фестивала. Датите са 9-12 юли, а за съвсем запалените продължава и на 16-18 юли в Будва. Едно е ясно - тази година ще се лее рок от сцената на EXIT! За хедлайнери на фестивала са обявени Motorhead, а на една сцена с тях ще излезнат Godsmack, Papa Roach и Eagles of Death Metal.

Още един невероятен фестивал те очаква през 2015. Традиционно всеки август от 10 до 17 се състои фестивалът Sziget - островът на свободата. Провежда се на остров Обудай Зигет на река Дунав съвсем близо до Будапеща, Унгария. За момента са ясни съвсем малко имена, но Sziget е един от фестивалите, за които не трябва да се съмняваш в подбора на изпълнители, а бързо да купиш билети.

Септември има само едно достойно събитие, което трябва да планираш, а именно - концерт на U2 в Стокхолм. Датата е 21 септември и те съветваме да си купиш билет от сега, защото остатъка от турнето им вече е разпродадено.

Октомври месец е прекрасно време да посетиш Прага. Особено, ако е за концерт на Simply Red. Той ще се състои на 26 октомври именно там, като е част от турнето The Return of Simply Red. Повечето концерти вече са разпродадени, но за Прага все още има останали билети.

Това са нашите предложения за концерти, които трябва да посетиш от сега до октомври месец. Ноември и декември все още са неясни, но не се съмняваме, че световният концертен календар ще ни предложи нещо вълнуващо и тогава. Ще те държим в течение, когато това се случи. А до тогава - започвай да планираш своята концертна година!

More Music