Следва

Кампаниите Пролет/Лято 2015: Stella McCartney

Стилът на Ева Чен - динамичен градски разкош

Динамичната главна редакторка на списание “Lucky”, (която е и най-младата такава) е...

All fashion преди 9 години

Динамичният главен редактор на списание “Lucky” е най-младият главен редактор, за който се сещаме изобщо, при това e извънредно симпатична, затова няма как да не ти я представим.

Ева определено е заето момиче - прави броевете на изданието, отговаря интензивно и лично на читателски въпроси и е силно активна в социалните мрежи, но въпреки натоварения си график тя успява да изглежда забележително всеки път и винаги намира време за любимото си занимание - шопинга. Днес се впускаме по-дълбоко в изследване на нейния стил, защото определено има нещо в него, което я отличава. Първото, което забелязваш, когато я видиш, е острият като бръснач боб, който напоследък е задължителната й прическа, както и страстта й към дрехи с ярки цветни принтове. Но има нещо, което прави дори още по-голямо впечатление - неизменната усмивка, която краси лицето й, различавайки я от много други редактори, блогъри и обикновени фешънисти, приели сериозната и беземоционална гримаса, като част от безупречната естетика, към която се стремят.



Чен израства в Ню Йорк, майка й е тайванка, а баща й - от Шанхай. Младото момиче изобщо не мисли за модата като кариера. “Майка ми беше абонирана за Vogue и гледах снимките, но всички те ми се струваха някак странни и почти като приказка, въпреки че съм живяла в Гринуич Вилидж и в Ийст Вилидж, и модата беше буквално на 20 пресечки от мен”. Вместо това, бъдещата редакторка граби с шепи вдъхновение от близките улици. "Израснала съм заобиколена от уличния стил”, казва Чен. "За мен модата никога не е била в търговските центрове, модата се разхожда в Washington Square Park, където ще видя скейтбордисти, или по St. Marks Place, където е цялата пънк сцена. Ходех на училище в горен Ийст Сайд и просто виждах демографията на различните стилове в Ню Йорк"



Докато учи в подготвителната програма по медицина в университета "Джон Хопкинс", Чан изненадващо се впуска в света на модата, като започва стаж в “Harper’s Bazaar”. Това стремглаво ускорява нейното приключение. В продължение на седем години Ева е главен редактор в раздела здраве и красота на “Teen Vogue”. Нейният опит и грамотност, съчетани с неизчерпаемата й енергия я правят естествен избор и за водещата позиция в “Lucky”.











А стилът й е точно такъв - динамичен, като живота й, и града, в който живее, а нейният прочит е спортен, леко ексцентричен и малко момичешки, но винаги в строга пропорционалност между индивидуалност и небрежна елегантност.

“В делнични дни нося мини пола с тениска или рокля, съчетани предимно с обувки на високи токчета. Имам цял гардероб с рокли. Мисля че Condé Nast (домът на списание “Lucky”, който също издава “Vogue”, “GQ” и “Vanity Fair”) е едно от онези места, за които искаш да се облечеш хубаво, когато отиваш на работа. Там съм заобиколена от наистина невероятни редактори и работя с мода от най-високо ниво, така че определено искам да изглеждам на ниво, когато съм в офиса. От друга страна, работата ми предполага и много тичане из града по задачи, така че аутфита ми трябва да бъде шик, но и удобен. Всичко е въпрос на удобни обувки - намиране на страхотни combat ботуши или равни красавици, които сами водят след себе си подходящите дрехи."



Уикендите, от друга страна, са време за по небрежен и удобен стил: “През уикендите обичам да ми е удобно, слагам любимите boyfriend джинси с бутуши “Balenciaga”. И точно сега, както останалата част от света, харесвам суитчъри. Дори когато съм на 80 години, пак ще обичам колежанския аутфит - мокасини с плисирана пола и пуловер.”





Чен признава, че не планира своя стил и той е в постоянно развитие. Тя се влюбва в различни модели всеки ден и просто ги купува, с което поддържа модните си трансформации живи и динамични като самата нея. “Познавам много хора в модния бизнес, които имат “модна униформа”. Имам приятелка, която познавам от 10 години, и тя буквално носи едно и също откакто я познавам. За себе си определено не мисля, че имам униформа. Мисля, че е много лесно да се облечеш, ако винаги носиш мокасини, например, и като видиш, че “Vuitton” пускат такива, просто да ги купиш. Но аз не съм такава, и определено съм от хората, които от време на време се влюбват в нещо и са обсебени от идеята да го имат на всяка цена. "

















More All fashion