Следва

Кръвни връзки в новата рекламна кампания на Lanvin

Колекциите Pre-fall 2015: Acne

Say NO to drugs е готин слоугън, ако виси от джоба на свръхмодерното ти яке от ACNE. Просто защото...

All fashion преди 9 години

Say NO to drugs е готин слоугън, ако виси от джоба на свръхмодерното ти яке от ACNE (снимка 11). Просто защото, приет леко встрани от буквалното, просто няма как да кажеш NO на мода като тази на фантастичните шведи. Скандално различна от всичко, тя е от типа "много смело модно изкуство", което трудно минава през глътката, но веднъж преглътнато, не си представяш какво не си й харесал в първия миг.

Новата си междусезонна колекция създателят на Acne Джони Йохансон нарича "голяма крачка към феминизма". Връзката, на пръв поглед, не е баш очевидна, но звучи обещаващо.

По думите на Йохансон, вдъхновението за тази му работа извира от 30-те години на 20-и век, десетилетието, когато спортът се превръща в масово забавление и да се играе тенис, да се покоряват върхове и да се плава става подходящо занимание и за момичетата. Спортното настроение и бойката настройка определено се просмукват в междусезонната колекция на Acne. Огромни, сякаш смъкнати от крака на някакъв мултипликационен персонаж ботуши и хипертрофирала версия на алпинистки обувки. Обемни костюми с панталон от плътни материали с идеалната визия, а със сигурност и текстура, за да си ги представим върху спортист, излязъл на лека тренировка в парка, а комбинациите с миди поли сякаш са извадени от скрина на фигуристка от миналото столетие.

И все пак, колекцията не изглежда толкова спортна, колкото уютна. Много дълги шалове, влачещи се по пода, огромни oversize-пуловери, които се държат на крехките фигури на моделите благодарение на безопасни игли и пищни възли, наметки-одеяла — в такъв вид се чувстваш уютно, като у дома, даже много високо в планината.

А на кожените и туидени костюми и плетени дрехи в мъжки стил контрастират лежерни поли и детайли от ажурна дантела - поли и рокли. Аксесоарите следват линията на шведския бранд - да са неземно отличителни и много, много смели, запазва се черно-бялата заигравка в цветовете, и най-хубавото - невъзможността да сбъркаш на коя марка е дрехата.

More All fashion