Следва

БНТ HD излъчва старта на Александра Жекова от Световното по сноуборд

"Златна малинка" 2015 - кой попадна в обидния списък?

Късно снощи станаха известни номинираните за носители на тазгодишните антинагради за...

People of art преди 9 години

Късно снощи станаха известни номинираните за носители на тазгодишните антинагради за грандиозни кино провали "Златна малинка".

"Триумфът" определено се падна на продукцията "Трансформърс: Ера на изтребление" , категоричен "фаворитит" с цели 7 номинации, въпреки касовия си успех през миналата година. Филмът на Майкъл Бей се похвали с 245 милиона долара приходи в Северна Америка и над 1 млрд. в международния боксофис. Според организаторите на антинаградите обаче тя може да бъде определена като "най-лош филм" на годината, с най-лош режисьор и екранен дует.

Създадени като пародия на оскарите на Американската филмова академия, отличените със "Златна малинка" се обявяват един ден преди връчването на Оскарите. Тази година е 35-та за инициативата, а наградите ще бъдат раздадени на 21 февруари - в нощта преди церемонията за връчването на най-престижните награди в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя.

Пародийната церемония е учредена през 1980 г. от публициста Джон Уилсън. До днес награди се присъждат всяка година от членовете на фондация с неговото име.

Освен "Трансформърс: Ера на изтребление", най-лош филм този път може да бъде и сниманият у нас и определен като гигантски провал "Легендата за Херкулес", и още "Спасяването на Коледа", "Изоставени" или "Костенурките нинджа".



В категорията за най-лош режисьор са номинирани освен Майкъл Бей и Дарън Доун за "Спасяването на Коледа", Рени Харлин за "Легендата за Херкулес", Джонатан Лийбесман за "Костенурките нинджа" и Сет Макфарлан за "Който оцелее, ще разказва".



Номинации за най-лош актьор имат Кърк Камерън за "Спасяването на Коледа", Никълъс Кейдж за "Изоставени", Келън Лъц за "Легендата за Херкулес", Сет Макфарлан за "Който оцелее, ще разказва" и Адам Сандлър за "Заедно по принуда". За Сандлър - редовния фаворит за Златна малинка, това е единствената номинация тази година.



Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Дрю Баримор за "Заедно по принуда", Камерън Диас за ролите й в цели два филма - "Отмъщение по женски" и "Секс запис", Мелиса Маккарти за "Тами", Чарлийз Терон за "Който оцелее, ще разказва" и Гая Вайс за "Легендата за Херкулес".



Освен за най-лоша актриса в главна роля, Камерън Диас е номинирана и за изявата си в поддържаща роля за мюзикъла "Ани". Компания в категорията й правят Меган Фокс за "Костенурките нинджа", Никола Пелц за "Трансформърс: Ера на изтребление", Сюзан Сарандън за "Тами" и Бриджит Райднор за "Спасяването на Коледа".



Келси Грамър е номиниран в категорията за най-лош актьор в поддържаща роля за четири филма - "Непобедимите 3", "Легендата за Оз: Завръщането на Дороти", "Мисли като мъж 2" и "Трансформърс: Ера на изтребление". Освен Грамър, с номинации за най-лош актьор в поддържаща роля са още Мел Гибсън за "Непобедимите 3", Арнолд Шварценегер за "Непобедимите 3", Шакил О'Нийл за "Заедно по принуда" и Кийфър Съдърланд за "Помпей".



В категорията за най-лош екранен дует са номинирани "която и да е двойка роботи - актьори" в "Трансформърс: Ера на изтребление", Кърк Камерън и егото му в "Спасяването на Коледа", Камерън Диас и Джейсън Сигъл в "Секс запис", Сет Макфарлан и Шарлийз Терон в "Който оцелее, ще разказва" и Келън Лъц в комбинация с "който и да е от коремните, гръдните или седалищните му мускули" в "Легендата за Херкулес".





Тази година ще има отличия и и в нова категория. Тя се нарича "Спасител" и ще посочва предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Такива са Бен Афлек, Дженифър Анистън, Майк Майърс, Киану Рийвс и Кристен Стюарт.


 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра