Следва

FASHION STARTER: Внос от Дания - Стайн Гойя

London Fashion Week: Men есен-зима 2015 - Ден 4

Изпращаме Лондон с тонове смесени емоции след последните силни колекции, въртящи се около...

All fashion преди 9 години

Изпращаме Лондон с тонове смесени емоции след последните силни колекции, въртящи се около 70-те и малко от пънк-а. През ден финален - четвърти за Британската столица, едни от най-силните колекции представиха Burberry Prorsum, Craig Green, Tom Ford и Tiger of Sweden, а ето и защо...

Tom Ford


















Колекцията на Tom Ford, сдържана и много шик, е инспирирана изцяло от 60-те. Черно и бяло, кожа, къси якета, тесни блейзъри и оптични принтове.

По-спортната и кежуал част от показаните аутфити е съсредоточена около денима. Том Форд показа 3 различни кройки дънки, които оптически максимално смаляват ханша и издължават краката.

Вечерната част от облеклото е изключително изчистена, но едновременно с това и елегантна: черно-бели принтове по блейзърите, коприна, кадифе, тънички папийонки и кецове за свеж контраст.

Burberry Prorsum





















Кристофър Бейли продължава своята изкусна хипи приказка с новата си мъжка колекция, изобилстваща от деликатни блещукащи детайли, ресни, oversized шалове и акценти с флорални мотиви.

Креативният директор на бранда с размах пренася блясъка, нестандартните текстури и десените върху класическите силуети и платове. За колекцията си, Бейли споделя, че се е доверил на идеята да миксира строги класически елементи с бохо такива, в напълно релаксирам силует. А цветовата палитра е изцяло топла в жълто, маслинено зелено, бургундско и горчица.

Craig Green

















Тазгодишната колекция на Крейг Грийн е посветена на униформата, и по-специално на военната такава. Голяма част от показаните ансамбли носят военното звучене в щедра доза - карго панталони, доусъвършенствани откъм дизайн защитни жилетки и тренч палта. Една от основните заигравки на дизайнера е тази със зеления цвят. Той умело го използва, за да омекоти типично мъжките строги елементи и да им придаде доза артистичност. Коприна, неопрен, вълна и памук, оползотворени в мрачната студена гама са и основните материи, използвани в колекцията.

Tiger of Sweden





















Tiger of Sweden повече от успешно успя да пресъздаде пост-пънк естетиката от средата на 70-те. Тесни костюми и ризи, тънички вратовръзки и панталони с много висока талия, се включиха в есенната колекция 2015. В палитрата доминираха тоновете на черно и бяло, като на места проблясваха зелено, тъмно синьо, сиво, горчица и кобалт. Като акцент дойде съчетанието на карамел и camel, за да освежи първоначалното мрачно звучене.

More All fashion