Следва

Всяка неделя по една НЕДЕЛЯ #5

Leo Burnett с шокиращ дизайн за новата корица на Cosmopolitan

Февруарският брой на британския Cosmopolitan излиза на пазара с необичайна корица в подкрепа на...

All About Life преди 9 години

Февруарският брой на британския Cosmopolitan излиза на пазара с необичайна корица в подкрепа на жертвите на домашно насилие.

Всеки брой на списанието през февруари ще се продава в прозрачна опаковка над корицата, на която е снимана жена с изплашено изражение: когато читателят махне плика, все едно ще освободи жената вътре, протестирайки по този начин срещу домашното насилие. През 2012 година Англия беше потресена от шокираща история: родители бяха осъдени на 25 години затвор за убийство на собствената си дъщеря, извършено през 2004-а.

17-годишната Шафилеа Ахмед заплати с живота си това, че "опозорява семейството си", отказвайки да се омъжи според родителските договорки, нарушавайки така патриархалните семейни традиции. Престъпниците издава по-малката дъщеря в семейството, пред чиито очи е извършено престъплението. "Убеждението, че си се опозорил пред себеподобните, се е оказало по-силно от любовта към детето", — казва съдията по време на процеса.

Излизането на новия брой на Cosmopolitan е придружено от кратко видео, което нагледно демонстрира как да "освободим" жената, изобразена на корицата. Cosmo освен това си сътрудничи с правозащитни организации, за да стане деня на смъртта на Шафилеа Ахмед официален Ден в памет на изгубените жени на Великобритания (Day of Memory for Britain's Lost Women).

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.