Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица от Мишел Обама

Ретрограден Меркурий - инструкции и начин на употреба

В периодите на ретроградност планетите се виждат от Земята като движещи се назад в сравнение с...

Astro преди 9 години

В периодите на ретроградност планетите се виждат от Земята като движещи се назад в сравнение с обичайното им движение по еклиптиката. Разбира се, те продължават да се движат напред, но ние, земните наблюдатели, също се движим по орбитата си и в резултат се получава зрителна измама и на нас ни се струва, че се връщат назад.

Меркурий става ретрограден три пъти годишно за около три седмици и оказва влияние на всички, без изключение. Все пак, неговото въздействие ще бъде по-осезаемо за тези от нас, в чийто хороскопи Meркурий е ретрограден, както и за онези, в чиито хороскопи той се явява управител.

През 2015 г. периодите на ретрограден Меркурий ще бъдат:

От 21.01. 2015 до 11.02.2015
От 19.05.2015 до 12.06.2015
От 17.09.2015 до 09.10.2015


В такива дни всичко се придвижва бавно и протяжно, губи се концентрацията и настъпват събития, които ни връщат към недовършеното, започнатото и изоставено. Поради това, в тези периоди е добре да се заемем със стари дела, които сме започнали отдавна, но по някаква причина не сме завършили. Добре би било да преразгледаме постигнатото, да се върнем към забравени планове и да отстраним пропуските, да сложим ред в архивите си, да допишем недописаното, да се отървем от ненужното, да пренапишем или редактираме стари документи, да се срещнем със стари приятели или просто да възстановим енергията си. Но през тези дни не е препоръчително започването на нищо ново!

Ретроградният Меркурий носи разсеяност, забравяне, объркване, грешки, недоразумения, погрешни стъпки и пропуснати детайли. Недостатъчна информация може да наруши процеса на взимане на решения. Възникващите идеи първоначално изглеждат обещаващи, но по-късно в тях се откриват недостатъци.

Пощата често се губи или забавя по пътя. Нарушава се графикът на транспорта. Автомобилът или компютърът може да се развали. Може да забравим за среща или да се чакаме един друг по различно време на различни места. Започнатото през това време оформяне на документи, може да се проточи.

По време на ретрограден Меркурий не се препоръчват хирургически операции, тъй като може да са несполучливи или в един по-късен етап да се изисква нова операция. Този период не е подходящ за големи покупки, особено за покупки на недвижими имоти и автомобили, както и за подписване на договори, споразумения и други важни документи.

Ретроградният Меркурий се отразява предимно на нашето внимание. Ставаме разсеяни и трудно се концентрираме. Затова в такива дни не трябва да се подписват документи защото има голяма вероятност просто да не забележим дори написаното с удебелен шрифт. Това е някакъв вид умствена слепота. Резултатът от такова подписване, разбира се, по-късно може да ни създаде проблеми.

Меркурий е ретрограден не повече от 24 дни, така че е разумно да се изчака. Но ако по време на ретроградния период на Меркурий е наложително подписването на някакви документи, трябва много внимателно да се проверява всеки текст, тъй като нараства вероятността от грешки и неправилно разбиране на смисъла.

Ретроградният Меркурий е идеален за дейности, свързани с връщане към стари дела и ситуации. И също така добър повод да напишем или направим нещо, което изисква по-дълбоко обмисляне.
През този ретрограден период хората хвърлят на вятъра прекалено много неща: пари, мечти, думи, надежди, обещания, обич… затова в тези дни не се препоръчва сключване на брак.

Започването на бизнес, е много, много сериозна стъпка в живота на всеки и във всички случаи е свързано с начало, растеж, и движение напред, искаме да видим напредък, не регрес. Но докато Меркурий е ретрограден не може да се движим напред, обратното, задържат се всички процеси, така че такива важни дела като регистрация на нова фирма не се започват в период, когато природата иска да си отдъхне и помързелува.

Тъй като влиянието на ретроградния Меркурий е пряко свързано с концентрацията на вниманието, трябва да бъдем много внимателни по пътищата! Разсейването може да ни вкара в различни пътнотранспортни произшествия, при това по съвсем необясним начин. През цялото време ще се чувстваме объркани, така че трябва да се опитваме да се движим по познати маршрути, така със сигурност няма да пропуснем желания завой.

Какво още не е желателно да правим в този промеждутък от време?

Ако се заемем с учене, трудно ще можем да се съсредоточим върху важните и основни моменти, без които няма как да продължим напред.

Ако предприемем пътуване или екскурзия, може да се сблъскаме със закъснения в трафика или с непредвидени обстоятелства, възпрепятстващи пътя ни.

Ако отидем на преглед при лекар, той може да не забележи най-важното, причината поради която боледува тялото ни. В резултат на това, не дай си Боже, да ни бъде направена погрешна операция или предписани грешни медикаменти.

Също така, не е желателно закупуването на големи уреди, на които се издава гаранция, те може да се окажат с дефект и така да се измъчим с тях, че желанието ни да ги ползваме просто да изчезне.

Ако през този период започнем нова работа, то условията на споразумението и задълженията, може да бъдат променени.

Ако решим да дадем на някого пари назаем и по-специално на хора, които смятаме за "приятели", тогава никакви "устни" споразумения няма да ни гарантират връщането им. И дори да документираме даването на пари, има вероятност да се допуснат грешки, в резултат на които да не си върнем парите обратно.
 

More Astro