Следва

Milan Fashion Week: Men есен-зима 2015 - Ден 1

Риана и Сара Джесика Паркър заедно с Fendi за благотворителност

Fendi обявиха нова колаборация със Сара Джесика Паркър, Риана, Джордан Дън и...

All fashion преди 9 години

Fendi обявиха нова колаборация със Сара Джесика Паркър, Риана, Джордан Дън и други и заявиха едновременно с това благотворителен момент - част от приходите ще отидат по направление в избрани от самите звезди организации с благотворителна цел.

В чест на откриването на новия бутик на марката на Медисън авеню в Ню Йорк Fendi анонсираха чисто новия си ПР-проект: компанията покани пет влиятелни представителки на модния свят и културата, които ще създадат собствен дизайн за линията чанти 3Baguette, които бяха пуснати от италианския бранд миналата година. Сред поканените звезди са Сара Джесика Паркър, Джордан Дън и Риана.

"Те имаха пълната свобода, можеха да избират каквито пожелаят цветове, да следват собствения си моден вкус. Което показва, че за сътрудниците на Fendi няма нищо невъзможно", — отбелязва по повода изпълнителният директор на Fendi Пиетро Бекари.

Чантите ще бъдат показани на коктейлно парти на 13 февруари. Целият месец всички желаещи ще могат да ги видят в нюйоркския бутик, а за продажбата им ще се устрои онлайн-търг. Всяка поканена звезда е избрала благотворителна организация, която ще получи част от парите от продажбата на фешън-шедьовъра: Риана ще насочи средства към Фондацията на Клара Лайънъл, Паркър — към Фондацията за мозъчни травми, а Дън - към Американската асоциация за борба със сърповидно-клетъчната анемия.

Миналата година в много подобна инициатива участваха Трейси Емин, Заха Хадид и Гуинет Полтроу.

More All fashion