Следва

Носителят на „Златен глобус” „Левиатан” е сред гала премиерите на 19-ия СФФ

Световноизвестният духов оркестър Fanfare Ciocarlia стартира турнето си от България

С концерта в рамките на четвъртото издание на фестивала за духова музика Brazzobrazzie започва поредното световно турне на легендите на ромския брас Fanfare Ciocarlia...

Music преди 9 години

С концерта в рамките на четвъртото издание на фестивала за духова музика Brazzobrazzie започва поредното световно турне на легендите на ромския брас Fanfare Ciocarlia. Огнените музиканти от Румъния, за които всеки албум е равен на награда (последната е от 2014: top of the World Music Charts Europe за последния им албум Devil’s Tale), пристигат в София на 20-ти февруари за “горещо шоу” на 21-ви.

След участието им в столицата ни, където от 19 до 21 февруари животът ще е брас, Fanfare Ciocarlia ще подлудяват публиката в Австралия, Нова Зеландия, Великобритания...

От концерта по случай връчването на Нобеловите награди в Осло до Royal Albert Hall, от София до Мелбърн, от Токио до Тулуза, от “С глава в стената” (Фатих Акин) до културния обмен с Америка в “Борат” (Саша Барън Коен), от 1997 и с повече от 1200 концерта, световноизвестният духов оркестър от малко селце в североизточна Румъния се справя с предизвикателството едновременно да забавлява и да поддържа жив истинския дух на ромската музика. Когато Fanfare Ciocarlia (Песен на чучулига) се качи на сцената, публиката получава 100% автентична ромска музика. И винаги иска още.

Лондонският Times описва звученето на бандата, която харесват и пънкарите, и феновете на джаза и фънка, и почитателите на класическата музика, като “чудовищно мощно”. Чудовищно мощен, луд, невъздържан, необуздан, невероятен – тези прилагателни ще ви трябват, когато се опитвате да разказвате за концерта на Fanfare Ciocarlia на 21 февруари в рамките на фестивала Brazzobrazzie.

Предупредени сте: никой не го прави по-добре, по-силно, по-бързо, по-фънки от Fanfare Ciocarlia.
Ето какво се заканиха и музикантите от Fanfare Ciocarlia на публиката на фестивала >>>



Четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика – Brazzobrazzie, ще се проведе от 19 до 21 февруари 2015 в Sofia Live Club.

Най-цветното музикално събитие, организирано от Брас Асоциация, с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, вече обяви богатата си международна програма - шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге,... И, разбира се, с двете задължителни съставки - мощни брас и страст.
 

More from View Sofia

More Music