Следва

VDP Club

Жена на годината 2008

За трета поредна година списание GRAZIA проведе своя конкурс “Жена на годината 2008”. По традиция целта на списанието беше да...

All fashion преди 15 години

За трета поредна година списание GRAZIA проведе своя конкурс “Жена на годината 2008”. По традиция целта на списанието беше да отличи най-добрите в 11 основни категории по 5 номинации във всяка. Критерият е ясен – впечатляващи дами от публичното пространство, заслужили обществения интерес през изминалата година, предложени от списание GRAZIA, бяха избрани от самите читатели чрез sms и в интернет и получиха наградите си на престижна церемония на 7 декември 2008 г. в зала Rainbow Plaza.

Статуетки взеха всички победителки в отделните категории, както следват:
в „Мода-лица” приза взе красивата и чистосърдечна Ирена Милянкова от агенция Visages, а при „Мода-дизайнери” със статуетка, връчена им лично от модния експерт Любо Стойков, си тръгнаха Теди и Цвети от Shopacholic Therapy. В категория „Сцена-актриси” признанието на читателите, връчено от актьора Димитър Рачков, се падна на талантливата Александра Сърчаджиева, а фаворитка в „Сцена-музика” се оказа попфолк примата Анелия.





В спортната категория „златен медал” спечели Румяна Нейкова, а заслужено на врата й го „окичи” шампионът Йордан Йовчев. На територията на „Изкуството” Вежди Рашидов награди Нешка Робева, а нейната трупа „Нешанъл Арт” откри и закри церемонията с два атрактивни танца.

В категория „Тв шоу” най-чаровна се оказа водещата на „Господари на ефира” по Нова телевизия Мария Игнатова, наградена от новинара Косьо Филипов, а в „Тв публицистика” призът отнесе синеоката новинирка от bTV Гена Трайкова.

Като „бизнес дама” на годината беше отличена управителката на „Валмарк” – Десислава Райчинова-Митева, а на ринга на политиката категоричното първенство се падна на Надежда Михайлова. В най-хуманитарната от всички категории – „Общество” първенец стана Евгения Адърска - председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания.





Много заслужили български спортистки взеха специални награди Йорданка Донкова, Ваня Гешева, Таня Богомилова, Стефка Костадинова, Екатерина Дафовска, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Румяна Нейкова, Иванка Колева. За да почете гордите ни олимпийки и да им връчи статуетките, на сцената се качи главният редактор на GRAZIA – Поля Александрова.

Церемонията „Жена на годината” ще бъде излъчена в ефира на Нова телевизия на 28 декември 2008 г. от 13 ч.

More from View Sofia

More All fashion