Следва

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Двама бедни румънци, които говорят полски

Идеята на театър “Реплика” е да се обособи като независима неправителствена организация, която...

Events преди 9 години

Сдружение „Реплика” представя на 22. януари (четвъртък) от 19:30 в Червена зала на:

Двама бедни румънци, които говорят полски
по пиесата на Дорота Масловска
интерактивно театрално представление

Режисьор: Георг Жено; сценография: Лили Джагарова; с участието на: Ирина Андреева, Ивайло Драгиев, Боряна Пенева, Благой Бойчев, Милко Йовчев. С подкрепата на Полския институт в София.

Представлението се занимава с нуждата на хората един от друг, нуждата от състрадание и помощ, които по всякакъв начин биват отказвани. Историята е за мъж и жена, пътуващи на стоп, които преживяват различни неща заедно, но въпреки това остават сами със себе си, всеки затворен в черупката си. Проблемите за емпатията и нейната липса в съвременното ни общество.

Идеята на театър “Реплика” е да се обособи като независима неправителствена организация, която се основава на колективно и демократично управление. Създаден е от четирима актьори – Ованес Торосян, Ивайло Драгиев, Благой Бойчев и Милко Йовчев и младият продуцент Стефан Алексиев. Театър “Реплика” се основава на идеята, че човечността е най-важният елемент на съвренното изкуство. Работим с доверие и подкрепа един към друг. Създателите на “Реплика” са обособили група млади артисти, в която работят в атмосфера на дълбоко разбирателство и приятелство.

Театърът лежи на идеята за Театър Семейство с гости и приятели с дълбоко разбиране към идеята за “любов към ближния”. Заради това ние правим и силно социални и политически насочени проекти и се интерсуваме от социалната и политическа обстановка в България и Европа. “Реплика” иска да бъде движение за развитие на граждански, модерни личности, социално и демократично гражданско общество в България, като част от една обединена Европа. Решението ни да правим театрални проекти се основава на идеята за свобода на всеки от участващите и една от основните ни задачи е развитието и покрепата на млади режисьори, актьори и артисти въобще. Последното ни представление (“Ние сме боклуците от Източна Европа”) е поканено да гостува в театри във Франкфурт и Берлин. За повече информация: replicatheatre.com.

На български език.
Времетраене: 90 мин.
Вход: 12/10 лв.

Билети могат да бъдат резевирани онлайн и закупени всеки работен ден между 15:00 и 21:00 ч., както на касата на Червената къща, така и през ePay на http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=12511. Информация и резервации на билети: не по-късно от 2 часа преди началото на събитието на тел. 02/9888188, 0885828532, [email protected] и на www.redhouse-sofia.org. Резервациите важат до 15 минути преди началото на събитието.

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.