Следва

SSG - Песен за скъпоценности

Anne Valerie Hash - Висшият лейбъл

Седем години след началото на модната си кариера на Анн Валерие Хаш, дизайнерката налага нови тенденции във висшата...

All fashion преди 15 години

Седем години след началото на модната си кариера дизайнерката Анн Валерие Хаш налага нови тенденции във висшата мода.

Анн Валерие Хаш (Anne Valerie Hash) представя първата си колекция висша мода в Париж през 2001 година. Нейните лесни, „бързи” облекла се харесват и се приемат добре от публиката като най-силно впечатление правят изчистените костюми с мъжка кройка.

Дизайнерката следва семпла философия във своите дрехи – „Момчето среща момичето”. Облеклата й са изчистени, фини, изпипани до последния детайл.

Хаш учи мода в Синдиката на Висшата Мода в Париж през 1992, като за три години натрупва достатъчно опит след работата си за Nina Ricci, Chloe и Chanel, и през 1995 година Анн Валерие рискува като започва да прави булчински облекла под своето име.
Пет години по-късно Анн среща Филипе Елкоуби, който става неин бизнес партньор. Двамата подготвят колекция от семпли и елегантни, ръчно изработени рокли и семпли костюми, с което лейбълът Ann Valerie Hash става световно известен.





С днешна дата Анн Валерие Хаш се радва на няколко истински клиентки на висша мода, които са предимно дъщерите на богати шейхове от Саудитска Арабия. Така Анн може да си позволи да прави мода, такава каквато я разбира.

Хаш залага на семплите структури, изчистените форми и на истинския майсторлък в шева, в което е и смисълът на висшата мода. Използва най-добрите платове, на привидно семплата и лесна структура, която обаче изисква съсредоточеност, много внимание и търпение. Дрехите й се изработват изцяло ръчно, като за подготвянето на една колекция се изисква много труд и време.

Френската дизайнерка страни от модата на Christian Lacroix, John Galliano за Dior, Jean Paul Gaultier. За нея висшата мода трябва да е лишена от директно пресъздадена емоция. Роклите не трябва да се превръщат във барокови произведения на изкуството, не трябва да провисваме кожи на врата си, не трябва да се носи трудно.

Анн Валерие Хаш е един от малкото дизайнери на 21 век, който залага на истинската висша мода. А именно – чиста линия, проста идея, семпла конструкция и много сложен ръчен шев.

More from View Sofia

More All fashion