Моделиращата маска на Мария Галанд, вечната класика

Когато дъщерите жадуват вечна младост за майките си, е историята на младата парижанка Мария Галанд...

Когато дъщерите жадуват вечна младост за майките си, е историята на младата парижанка Мария Галанд.

Мария Галанд, разбира се, е само псевдоним на красавицата Коллет Пиери, която въпреки несъгласието на родителите си, през 1960 година участва в един от първите конкурси за красота във Франция и печели титлата Мис Париж. Нейната младост и слава обаче не я радват, когато вижда как същевременно красивото някога лице на майка й посърва с годините. Мария Галанд решава, че трябва да намери начин да запази вечна женската красота. Учи козметология и само след няколко години става известна като създателката на една от вечните козметични линии, залагащи изключително на индивидуалния подход към всяка кожа.

Така се ражда Моделиращата маска на Мария Галанд, която се предава от майка на дъщеря вече 50 години. Терапията се превръща в абсолютен хит за времето си и е обявена за класика в терапиите за лице с лифтинг ефект. Стотици хиляди салони по целия свят и до ден днешен предлагат тази маска. Тя е класика в козметичните процедури.

Какво представлява Моделиращата маска на Мария Галанд?
Нанасянето на маската е ритуал. Започва се с почистване на кожата, след това се поставя повърхностен ензимен пилинг, на плодова и водораслова основа. Третата стъпка от терапията е нанасяне на серум от витаминен комплекс. Следва мануален масаж на лицето, шията и деколтето, който е патент на Мария Галанд. Масажът е нежен и успокояващ, и същевременно лечебен. Подобрява кръвообращението на лицето, връща розовината и младежката свежест на кожата. Специалното при него е, че оформя контура на лицето и може да се прави и върху околоочния контур.

Последният заключителен етап от процедурата е нанасянето на кремообразна маска. В зависимост от разновидността й тя може да съдържа хайвер, наличие на сребро в малки количества с дезинфекциращ ефект, екстракт от жожоба и гинко билоба, както и екстракт от морски копър. Маската създава запечатващ слой на кожата и я затопля до 42 градуса. Топлината разширява порите и помага на вече нанесените кремове и серуми да проникнат дълбоко в кожата. Маската се втвърдява и трябва да престои върху лицето около 10 мин. Цялата терапия трае около 1 час. След махането на маската се нанася финален крем с регенериращо действие.

Козметичните продукти на Мария Галанд нямат имена, а номера и то не поредни. Мария Галанд е вярвала силно в нумерологията и дава „имената“ на кремовете и серумите си според подходящите за тях числа. Така всеки крем е зареден със специфична енергия, според изчисленията в нумерологията. Мария Галанд смятала, че това подсилва допълнително действието на крема.

Талассо маска

Коментари: 2

M
mnemosina (2015/01/31 / 19:58)
От наномаската с хайвер ми се отключи ужасна алергия, въпреки че никога към нищо не съм проявяла свръчувстителност. Много съжалявам, че се доверих на тази марка и то на такава брутална цена.
L
lady_e (2015/01/29 / 11:11)
Някой може ли да ми каже къде в София правят такива маски и на каква цена са? Дали ефектът е наистина видим след процедурата? За зряла кожа коя терапия е най-подходяща от изброените?

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.