Следва

Мариана Векилска: Килограмите не определят какъв човек си!

Какво гледахме тази седмица: Невъзмутимият джентълмен Джони Деп в "Мордекай"

Можете да гледате „Мордекай” от 23 януари в киносалоните. Не ви го препоръчваме с пуканки, за да не се задавите от смях...

Movies & TV преди 9 години

Помните ли как миналата година Джони Деп втрещи кинокритиците и журналистите със скеча, който разигра на церемонията на Холивудските награди за кино? Той се появи на сцената, за да връчи приза за най-добър документален филм на режисьора Шеп Гордън и произнесе една леко объркана, разпиляна, но позитивна реч. След това изпълнение „целомъдрените” критици побързаха да го обявят за пияница. Всъщност Джони Деп доказа, че е истински свободна творческа личност, която си позволява да проявява чувство за хумор навсякъде и пред всеки. Все пак малцина забелязаха тънката връзка между поведението на актьора и съдържанието на наградения филм, за който той връчваше приза. Както казва Волтер: „Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив.”.



Но ако на Джони Деп му е трудно да бъде разбран с хумора в живота, то с хумора в киното няма никакъв проблем. В новата забавна екшън комедия „Мордекай” той ще ви зарадва не само с виртуозно изпълнение в главната роля, но и със свеж хумор и забавни екшън сцени. Интригата се върти около открадната неизвестна картина на Гоя. Това дава право и на авторите на филма, посветен на фалшифицирането на шедьоври, да „фалшифицират” някои сцени от филма, превръщайки ги в цитати от най-великите постижения в жанра. Ценителите ще разпознаят сцени напомнящи: „Индиана Джоунс и Храмът на обречените”, „Гепи” и „Риба, наречена Уанда”. В шеметното търсене на скъпоценната картина се впускат тайни агенти на Ми 5, богати колекционери, руски мафиоти и революционери от Близкия Изток. Сър Мордекай също е въвлечен в търсенето. Той е разорен английски благородник, познавач и търговец на изкуство, който се е оплел в неизгодни сделки.

На този фон се развиват и забавните взаимоотношения на главните герои във филма – класическото трио от традиционния английски хумор – сър , милейди и верния иконом – Сър Мордекай (Джони Деп), Милейди Мордекай (Гуинет Полтроу) и слугата Джок (Пол Бетани, познат от „Шифърът на Леонардо”).

Много е вероятно „ Мордекай” да се окаже първият филм от нова холивудска комедийна поредица по едноименната трилотия на Кирил Бонфиоли, който преди да стане писател, има дълга кариера като търговец с предмети на изкуството. Продуцент на филма е самият Джони Деп, а режисьор Дейвид Коп , когото познаваме от „Призрачен град”, „Спешна пратка”, „Таен прозорец”, отново с Джони Деп.

Можете да гледате „Мордекай” от 23 януари в киносалоните. Не ви го препоръчваме с пуканки, за да не се задавите от смях.

More Movies & TV