Следва

Street Style вдъхновения... Milan Fashion Week: Men есен-зима 2015

Milan Fashion Week: Men есен-зима 2015 - Ден 3

Вертикалните райета определено се превърнаха в ключов принт за есенно-зимната колекция на италианската модна къща...

All fashion преди 9 години

Emporio Armani































Якета с ревери поставиха акцент в поредната шик колекция на Джорджо Армани. За младежката си линия, Маестрото на италианската мода залага на безупречната визия, носеща динамика и парти атмосфера. Преобладаващо материите са от необработено жарсе и туид, обгръщащи плътно тялото.

Връхните дрехи идват под формата на уютни жилетки, вълнени скъсени палта и лъскави кожени якета.

Един от най-ярко застъпените детайли е ципът - той буквално е навсякъде - спуснат диагонално по жилетките, панталоните и якетата. Панталони са дълги и често широки с по 2 плисета, създадени да балансират идеално спретнатите, тесни якета и топове.

Canali





























За извор на вдъхновение за новата си есенно-зимна колекция, креативният директор на Canali, Андреа Помпилио цитира образа на Миланския джентълмен от 50-те, успешно адаптиран към съвременната street-style култура.

Дългите oversized палта с двуредно закопчаване са разнообразени с най-различни вълнени текстури и често оцветени в иконичното за модната къща тъмно жълто. Панталоните са спортни, със свободна кройка и често на райета. Макар и мотивът на карета и райета да е прекалено срещан в колекцията, Помпилио успя да я направи за пореден път шик и лесна за за обичане.

Fendi



























Вертикалните райета определено се превърнаха в ключов принт за есенно-зимната колекция на италианската модна къща. Те са навсякъде - по панталоните, блейзърите и oversized шаловете, които за пореден сезон се превръщат в голяма тенденция.

Типично в своя стил, Fendi заложи на луксозните текстури и умопомрачителните аксесоари - палта с овча кожа, шалове от кожа с косъм и крокодилски чанти, а както винаги майсторския почерк е на лице.

Gucci































Новата колекция на Gucci поставя началото на нова ера, напълно различна от досегашната им естетика - младежка и изцяло романтична мъжка линия.

Промяната е очевидна, а вече не италианското майсторство и архаични традиции са на почит, а модата за самата мода. Безспорно най-ярките елементи от колекцията са: копринено-шифонените блузи с панделки; прозрачните материи; мокасините с детайли от норка и военните якета с прекалено къси ръкави.

Седемдесеттарската треска обаче не подмина и тази италианска модна къща, като на лице са костюмите в този дух, принтовете и свободата на духа, като едновременно с всичко това, Gucci правят ярко заявление, обръщайки се към новото поколение и поемайки немалки рискове - все необходими тактики, за да подобрят застоялото си в последно време развитие и изоставане от бързо сменящите се тенденции и предпочитания в света на луксозното пазаруване.

More All fashion