Следва

Криси Тайгън и Джон Леджън интимно за GQ

Портрет на КОНЯК фотографска изложба на Петя Чавдарова и Георги Вълчев

“Портрет на Коняк” e проект, вдъхновен от изчезващите култури, които се стопяват в...

Events преди 9 години

“Портрет на Коняк” e проект, вдъхновен от изчезващите култури, които се стопяват в заличаващия различиятa съвременен свят. Коняк е едно от племената в Нагаланд, североизточна Индия. Войните от племето Коняк са известни като последните ловци на глави.

Следите от почти забравените племенни обичаи, като татуиране, пиърсинг и събиране на трофеи от битки, са обречени да изчезнат със смъртта на днешните старейшини. Проектът е вдъхновен, именно от този феномен като обекти на това изследване са възрастните членове на племето Коняк.

“Избрахме именно Коняк като най-емблематично от всички племена и носещо най-много белези от миналото.
Това е художествена и едновремено документална творба, посветена на настоящите възрастни представители на племето, която описва тяхната културна идентичност. Изваждайки ги от ежедневната им среда, ние фокусираме вниманието върху тях самите и белезите на културата им, избледняващи по телата им – точно като самата нея.

За нас този проект всъщност представлява единен портрет на Коняк, който разказва за миналото в сегашно време.

Представяме този “Портрет на Коняк” в класически композиции, но запазвайки съвременна визия. Черният фон и единственият светлоизточник кореспондират с усещането ни за място, влизайки в домовете на тези хора. Бамбуковите къщи, в които те живеят обикновено са без прозорци и единствената светлина идва от огнището. “

Откриването на изложбата ще бъде на 03 февруари (вторник ) в галерия за фотография SYNTHESIS от 19.00 часа в присъствието на авторите.

На 05 февруари ( четвъртък) от 19.00 часа ви канят на среща с авторите, Петя Чавдарова и Георги Вълчев, в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, бул.”Васил Левски”57.
Te ще представят проекта си и и ще разкажат за времето, прекарано сред племето Коняк.

Изложбата може да видите до 03 март в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски”55, до ФотоСинтезис Арт Център.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?