Следва

Марина Абрамович с колекция чинии за Bernardaud

TOSTADAS със свинско бон филе и авокадо

TOSTADAS със свинско бон филе и авокадо...

Food преди 9 години

Обичаме да готвим, обичаме да ни е вкусно и обичаме да е мексиканско. За това нямаме търпение да приготвим това лесно, но уникално ястие, което никога не е достатъчно, защото... просто е прекалено добро.

Убедете се сами, не отнема повече от 20 минути, а резултатът е... "има ли допълнително"? Нашият съвет е да направите повече, а как, вижте сега:

Какво ни трябва: 

5 царевични питки (тортила/TOSTADAS )
1 1/2 свинско филе, нарязано на кубчета
1 ч.л. кимион 
1 ч.л кориандър
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. риган
Морска сол и прясно смлян пипер, за вкус
Сметана
Маруля, нарязана на ситно 
Грозде 
Домати
Авокадо, нарязано на кубчета
Cotija - мексиканско сирене, настъргано
Резенчета лайм
Салса сос 
Зехтин

Как го правим: 

Предварително загряваме фурната на 350 градуса, след което намазваме питките със зехтин от двете страни и ги поставяме върху хартия за печене. Слагаме във фурната и печем за около 5-7 минути, обръщаме ги и ги оставяме за още 3-5 минути или докато станат хрупкави и придобият златистокафяв цвят. След като са готови ги изваждаме от фурната и оставяме настрани.

Почистваме свинското филе от кожата и го нарязваме на малки парченца. След това загряваме зехтина в голям тиган на висока температура и изсипваме месото, подправяме с кимиона, кориандъра, чесъна на прах, морската сол и смления пипер. Готвим около 5-6 минути, като разбъркваме добре.

Намазваме готовите питки със сметаната, след това поставяме месото. Накрая добавяме марулята, доматите и авокадото и поръсваме обилно с настърганото Cotija сирене. Сервираме веднага със салса сос и резенчетата лайм отстрани.

More Food