Следва

Еди Редмейн с поредно отличие за ролята си в „Теория на всичко”

NightLive Series Vol. 1

В нощния живот на София започва нещо ново и вълнуващо. NightLive ще...

Music преди 9 години

В нощния живот на София започва нещо ново и вълнуващо. NightLive ще e поредица от концептуални вечери, която ще предложи на жадните за нови музикални преживявания събития с над 6-часова музикална селекция от поне две лайв изпълнения на чуждестранни групи, заедно с лайв проекти на различни български артисти и диджеи.

*************************************************************************************************
Първото издание на NightLive ще се проведе в “Студио Орфей” на 20-ти февруари като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat със специални гости: нежните Moonlight Breakfast и американската сензация GRiZ.

Вълшебниците от Moonlight Breakfast са от онези банди, които носят аромат на лятно безгрижие и лекота. Чуваш ги веднъж, затваряш очи и без да се усетиш ги пускаш отново и вече си на някой морски плаж, напълно погълнат от магията на музиката им. Тя накратко представлява свеж микс от соул, електро, бийт, ню джаз и суинг, които заедно правят най-свежия музикален коктейл на име „ретро-електро“. Една глътка е напълно достатъчна, но едва ли ще спреш само дотам, защото стилът им е толкова „вкусен“, че ще те отведе на необятна танцова разходка през звученето на 40-те и 80-те, та чак до днес. Ако си фен на музикални проекти като Parov Stelar и Belleruche, e време да откриеш и чуеш на живо не по-малко сензационните Moonlight Breakfast! 

Прясно издаденият им дебютен албум Shout през септември 2014-та съдържа 13 разнообразни парчета, подходящи за различни състояниа на духа. Игривите“Shout”, “Hello” и “Play” те вдигат мигновено на крак, след което “Silent Disco” и „Hard times” елегантно забавят темпото и докато се усетиш си изпаднал в истинска нирвана с енигматичния “No More”!
 
Вторият специален гост на NightLive е GRiZ. Американското “мече порада гризли” пристига от Детройт, за да представи завладяващ електро-соул и глич звук на живо в компанията на своя най-верен приятел – магическият му саксофон. GRiZ е едва на 24 години и може би се чудиш “Кой пък е този сега?”, но ако отделиш само 5 минути да провериш в YouTube, SoundCloud или Spotify, ще си намериш саундтрак за поне една работна седмица. Музиката му е толкова характерна и свежа, че ще те стопли и накара да се раздвижиш посред зима!



Харесваш Glitch Mob, Dub FX и Gramatik и си готов за нов разтърстващ артист със собствен стил, чиято музика по интересен начин обединява гореизброените имена? Младежът не се изживява хипстър, но пък е предоставил двата си последни албума Mad Liberation и Rebel Era за безплатно сваляне, за да може да се подготвиш подобаващо за първата му изява на родна земя. GRiZ вече е взел участие на престижните фестивали: Electric Forest, Lollapooza, Outside Lands, Lighting in a Bottle и Diplo’s Mad Decent Block Parties. Заедно с Gramatik имат общ лайв проект, а последният му сингъл “A Fine Way to Die” щe е музикална бомба за лято 2015!

 

Билетите „Ранно Пиле“ на цена от 15/20 лв. могат да бъдат закупени само от магазин “Яко” /ул. Граф Игнатиев 43 или с резервация на 0886 333367/, а стандартните и онлайн билети ще можете да намерите в мрежата на Eventim.bg /магазини Гермонос, Пикадили, ОМВ, НДК, Офис 1 и др/ на цена от 20/25 лв.

Събитието във Facebook!

 

More from View Sofia

More Music