Следва

МОМЕНТИ ОТ ДЕНЯ: Миглена този вторник

Марина Абрамович с колекция чинии за Bernardaud

За влюбените в детайла и знанието за стойността на нещото, което държат в ръце, е новата, и...

All About Life преди 9 години

За влюбените в детайла и знанието за стойността на нещото, което държат в ръце, е новата, и всъщност абсолютно уникална колекция на майстора на пърформанса Марина Абрамович за скъпия бранд за посуда Bernardaud. Читии, в които вероятно няма да си сипеш да ядеш, нищо, че това е изначалното им предназначение. Те просто граничат с шедьовъра, явявайки се сами по себе си отлична тема за разговор около масата. Извън буквалното хапване.

Misfits for the Table — колекцията съдове на Марина Абрамович се казва точно така, и е създадена от култовата художничка специално за перфекционисти и истински ценители на изкуството, дори и в най-обикновените прочити на бита, като например храненето. Въпросната колекция съдържа всичко на всичко четири съвършено различни чинии, които по никакъв начин не се съчетават една с друга: на една от тях е изобразена птица над фамилния герб на Абрамович, друга е изпълнена във формата на звезда, на трета е поставен откъс от работата на художничката от 2009 година "Златни устни", а четвъртата напомня лунна повърхност.



Марина обяснява този външен вид на предметите така: "Храненето за мен е процес съвършено прост, затова и се постарах да използвам минимално оформление, което при това и много лично за мен".

Не знаем дали има някой, който не би искал да има чиния от Абрамович в шкафа си. Тази жена е притегателна като магнит. Достатъчно е да си припомним историята на голямата й любов с Улай... ТУК!



More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.