Следва

Редакторски двубой: За или Против пластичната хирургия

10 бюти заповеди за красива кожа

Приготви се за няколко новини, които ще ти отворят очите за грижата за кожата. Според...

Hair преди 9 години

Приготви се за няколко новини, които ще ти отворят очите за грижата за кожата. Според скорошно проучване, направено от университета в Гьотинген в Германия, външният вид на кожата на ръцете, гърдите и деколктето на жената има оргомно въздействие върху това на каква възраст я възприемат хората. 240 участници сметнали жените с матова, суха кожа, за по-възрастни отколкото са в дейтвителност, а тези с гладка, сияйна кожа с до 10 години по-млади. Проблемът да запазим тези деликатни области сияйни, е в това, че те са особено предразположени към основните фактори за стареене, като вредното въздействие на слънцето и неблагоприятните климатични условия. Така че е време да потърсиш продукти, които отиват отвъд основната грижа, като сухота и липсата на еластичност, и да се бориш на всички фронтове. За щастие сме ти подготвили 10 съвета, които ако следваш сияйната кожа ти е гарантирана.



Хидратирай под душа

Хидратираната кожа не само изглежда страхотно (сияйна, здрава и тонизирана), но е по-силна, по-устойчива и по-добре подготвена да отблъсне външните дразнения. Овлажняващите продукти съдържат два важни компонента: овлажнители като глицерин и хиалуронова киселина, които улавят вода от въздуха и я абсорбират в кожата; и омекотители, като минерално масло и диметикон, които укрепват липидната бариера и запазват кожата хидратирана. За да запазиш кожата еластична след душ, използвай душ гелове, които съдържат хидратиращи съставки, като масло от жожоба, или опитай лосион за под душа.

Успокоявай я

Ако липидната бариера на кожата е изложена на риск и дразнители може да получиш различни възпаления в отговор, като например зачервяване, сърбеж и общ дискомфорт. Можеш да предотвратиш това, като използваш неароматизирани лосиони с ниацинамид, прозиводно на витамин В3, които защитават и укрепват кожата.

За да успокоиш кожата бързо и да свиеш разширените капиляри, си прави студени компреси, които ще помогнат бързо да разкараш зачервяванията далеч от повърхността на кожата ти.

Хапвай умно

Диета ти не само влияе на твоята талия, но е от основно значение и за кожата ти. Например зеленият чай не само предпазва колагена в кожата, но може да помогне за предотвратяване на рак; сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини, които предпазват и ремонтират кожата; сладките картофи изобилстват от антиоксиданти и бета-каротин; съдържанието на антиоксиданти в боровинките защитават ценните клетки отвътре и отвън; а антиоксидантът лутеин в спанака помага за запазване на добро зрение (по-малко присвиване на очите се равнява на по-малко бръчки).

Сатенени сънища



Докато си дълбоко заспала, тялото ти е заето да освобождава хормони, които увеличават производството на клетките. Възползвай се от този прозорец, в който кожата се подновява и й помогни чрез продукти, които се борят със стареенето, като например бета-хидрокси киселина и ретиноиди, и двете са мощни ексфолианти. И още нещо, което може да ти звучи натруфено, но заложи на сатенени чаршафи, ако искаш да осъществиш мечтата си за копринено гладка кожа без бръчки. С течение на времето, триенето в груби тъкани намалява кръвообращението и разбива колагена в кожата, което води до бръчки.

Стегни се

Въпреки че възрастта и ултравиолетовите лъчи, могат да увредят кожата ти и тя да загуби еластичност с течение на времето, ти можеш да отвърнеш на удара лесно: последните изследвания показват, че поддържането на здрав, хидратиран епидермис ще помогне за предотвратяване разграждането на колаген и еластин в инфраструктурата на кожата. Потърси кремове, съдържащи укрепващи палмитоилни пептиди и ниацинамид, както и кофеин, които стягат кожата както на лицето, така и на тялото.

Заличи бръчките

Най-добрият начин да прогониш бръчките преди да са започнали да се появяват, е да си изградиш добри навици, като наложиш вето за слънчевите бани и цигарите, допринасящи за това свободните радикали да увреждат ДНК в клетките. Редовното прилагане на кремове с ретинол или ниацинамид от главата до петите, ще подобри кожата ти и ще стимулира синтеза на колаген. Също така е важно да я поддържаш хидратирана с овлажнители богати на хиалуронова киселина, ако кожата е жадна, фините линии ще бъдат по-видими. A, ако си готова да извадиш тежката артилерия, може да пробваш процедурата “Термаж”, която възстановява колагена от вътре на вън.

На равно

Не пренебрегвайте кожата от шията надолу, кафявите петна по гърдите, гърба и ръцете, защото те са точно толкова явен знак за стареене, колкото и лицето. Накарай бръчките там да изчезнат с продукти, съдържащи вещества които разграждат меланина като ниацинамид, глюкозамин и витамин C. Друг вариант е да посетиш своя дерматолог за терапия Интензивна Пулсова Светлина (IPL), която потиска свръхактивните меланоцити, клетките отговорни за пигментното производство в кожата.

Засияй



Сияйната кожа може да те накара да се чувстваш по-секси и да изглеждаш с няколко килограма по-малко, но е важно да я получиш като избегнеш вредните слънчеви лъчи. За щастие, има автобронзанти, които добавят слънчев загар без безпощадните ултравиолетови лъчи. Активната съставка - DHA, която се намира в тях реагира с външния слой на клетките на кожата, превръщайки ги в златисто кафяви. Страх те е да не станеш на петна? Използвай ежедневно лосион с ниска доза DHA за постепенен, лек ефект или опитай душ гел с бронзант.

Гледай напред

Защити кожата си за красиво бъдеще. Една пълна слънчева защита започва със слънцезащитни широкоспектърни продукти, които предпазват както от UVB лъчите, така и от UVA лъчи. Те използват комбинация от физически блокери (титанов диоксид и цинков оксид) и химически блокери (авобензон / Parsol 1789). Направи слънчевата защита първата стъпка в режима си, като нанасяш такъв крем на чиста кожа, за да може да се свърже с клетките и така се повишава неговата ефикасност.


 

More from View Sofia

More Hair